Пам’ятаємо. Перемагаємо…
08 травень, 2021 0 Коментарів 1 051 Перегляд

Пам’ятаємо. Перемагаємо…

Вся історія людства, на жаль, це історія війн. Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою у нашій історії. Весь світ щороку вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, жертв цієї страшної війни.

Друга світова війна в свої горнила втягнула 62 країни з 73-х, які існували в той час у світі. Україна за кількістю втрат посідає третє місце. Без перебільшення можна говорити про те, що українські воїни відіграли у перемозі чи не найвирішальнішу роль.

День пам’яті та примирення (8 травня) і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (9 травня) – це, без сумніву, надзвичайно важливі дати для Українського народу. День перемоги – це свято сильних духом, котрі у дуже непростий час змогли порозумітися, об’єднатися, піднятися на боротьбу та здолати нацизм, тим самим подарувавши нащадкам майбутнє.

У ці пам’ятні дні надзвичайно важливо згадувати та вшановувати як ветеранів, так і усіх, хто постраждав від нацизму: дітей війни, колишніх в’язнів концтаборів, військовополонених, остарбайтерів.

Вже не перший рік святкування відбувається під символічним гаслом – «Ніколи знову!», наголошуючи, що потрібно зробити все можливе для того, щоб подібне у людській історії більше ніколи не повторилося.

Сьогодні, 8 травня 2021 року, з нагоди відзначення на Болехівщині Дня пам’яті та примирення і 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (1939-1945) від імені міського голови Івана Яцинина до пам’ятника Невідомому солдатові у м.Болехові поклали квіти. Віддати данину пам’яті та помолитися за жертв війни та усіх героїв, які полягли в боях за свободу і незалежність нашої держави прийшли секретар міської ради Ігор Герецький та перший заступник міського голови Василь Юрочко. Присутні хвилиною мовчання вшанували усіх воїнів-захисників Батьківщини, які віддали свої життя заради миру на Українській землі. 

Пам’ятаємо…Перемагаємо…

8 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення. У зв’язку з пандемією коронавірусу та карантином масові заходи не проводять, щоб не наражати на небезпеку людей. У Болехові пам’ять полеглих героїв Другої світової війни вшанували хвилиною...

В Україні відзначають День пам’яті та примирення

Сьогодні, 8 травня, в Україні відзначають День пам’яті та примирення, присвячений пам’яті жертв Другої світової війни. День пам'яті встановлено на честь подій 8 травня 1945 року. Тоді Антигітлерівська коаліція офіційно прийняла "Акт про...

У Болехові відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора

23 серпня на головній площі міста відбулося урочисте віче з нагоди Дня Державного Прапора України. У святкових заходах взяли участь представники місцевої влади, депутатського корпусу різних рівнів, управлінь, відділів міськвиконкому, громадськість...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація