Болехівська територіальна громада оголошує про початок конкурсу проєктів у рамках Громадського бюджету
01 жов, 2021 0 Коментарів 1 407 Переглядів

Болехівська територіальна громада оголошує про початок конкурсу проєктів у рамках Громадського бюджету

З 1 жовтня 2021 року Болехівська територіальна громада оголошує про початок конкурсу проєктів в рамках Громадського бюджету. Щоб стати учасником конкурсу достатньо заповнити форму та зібрати 15 підписів (окрім автора проєкту) від мешканців громади.
Бюджет конкурсу: 40 000,0 грн.
Кінцевий термін подачі  проєктів: 14 листопада 2021 року.

Що ж таке Громадський бюджет?
Громадський бюджет – процес взаємодії органів місцевого самоврядування з громадськістю, направлений на включення жителів, які постійно проживають у межах Болехівської територіальної громади, до ухвалення рішень щодо розподілу визначеної Болехівською міською радою частини міського бюджету.
Проєкт можуть подавати жителі, які постійно проживають у межах Болехівської  територіальної громади та яким виповнилося 18 років.
Проєкти подаються авторами в паперовому вигляді впродовж 45 днів після оголошення про початок прийому проектів:
  • поштою або особисто за адресою Болехівської міської ради: 77202, пл.Івана Франка, 12, м. Болехів, Калуський район, Івано-Франківська область з поміткою на конверті «Громадський бюджет»; 
  • електронною поштою за адресою: mvk@bolekhiv-rada.gov.ua у вигляді відсканованого оригіналу документу.
Це шанс для кожного активного місцевого мешканця вже сьогодні впливати на розвиток Болехівської  територіальної громади. Голосування відбуватиметься прозоро і всі бажаючі зможуть контролювати процес відбору проектів.
Як відбувається процес реалізації Громадського бюджету?
1. Мешканці Болехівщини  оформляють свої ідеї відповідно до встановлених вимог та подають їх до розгляду.
2. Мешканці Болехівської громади голосують за подані проекти.
3. Болехівська міська рада реалізує проєкти, які набрали найбільшу кількість голосів за рахунок бюджету Болехівської міської територіальної громади.
З яких етапів складається процес реалізації Бюджету участі?
  1. Подання проектів 01.10.2021 – 14.11.2021. Автор подає проєкт у Болехівську міську раду. Форму подання проєкту, реалізація якого відбуватиметься за рахунок коштів цільової Програми «Громадський бюджет Болехівської територіальної громади»  можна знайти за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1_sUBtn50YJL4LaOHzGSDrWCp2n5hd7EW/view.
  2. Розгляд проєктів  здійснюється експертною групою до 22.11.2021 (виконавчий комітет міської ради розглядає проєкти. У цей час автори можуть отримати проєкт на доопрацювання).
  3. Голосування за подані проєкти з 23.11.2021 до 05.12.2021 (мешканці Болехівської територіальної голосують онлайн на платформі електронної демократії EDEM за посиланням: https://e-dem.ua/ чи в паперовому варіанті у пунктах голосування. Автори рекламують та просувають свої проєкти, щоб отримати найбільшу кількість голосів).
  4. Оголошення проектів-переможців 09.12.2021 (переможцями будуть проекти, що набрали найбільшу кількість голосів).
  5. Реалізація проектів-переможців Бюджету участі – 2021 рiк.
Які проекти можуть бути подані (тематика проектів)?
Розширення громадського простору в Болехівській територіальній громаді.
Положення про Громадський бюджет Болехівської територіальної громади можна знайти за посиланням: https://drive.google.com/file/d/1_sUBtn50YJL4LaOHzGSDrWCp2n5hd7EW/view

До завершення подання проєктів Громадського бюджету Болехова залишилося 10 днів!

Це означає, що кожний з Вас ще встигає подати цікавий проєкт з розвитку міста! Це шанс для кожного активного місцевого мешканця вже сьогодні впливати на розвиток Болехівської територіальної громади! Щоб стати учасником конкурсу достатньо заповнити...

Триває конкурс проєктів у рамках Громадського бюджету

1 жовтня 2021 року Болехівська міська рада оголосила про початок конкурсу проєктів в рамках Громадського бюджету. Щоб стати учасником конкурсу достатньо заповнити форму та зібрати 15 підписів (окрім автора проєкту) від мешканців громади. Бюджет...

Запрошуємо активних та ініціативних мешканців громади на навчальний тренінг «Як виграти Громадський

Запрошуємо активних жителів Болехівської територіальної громади, які хочуть покращити умови у своїй громаді та реалізувати власний проєкт, депутатів Болехівської міської ради, громадські організації пройти навчання з підготовки проєктів для участі у...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація