Міський голова Іван Яцинин взяв участь у обговоренні ключових етапів реалізації проєкту "Мале Карпатське коло"
23 жов, 2021 0 Коментарів 944 Перегляди

Міський голова Іван Яцинин взяв участь у обговоренні ключових етапів реалізації проєкту "Мале Карпатське коло"

У рамках національної програми «Велике будівництво» на Івано-Франківщині продовжується реалізація масштабного інвестиційного проєкту «Мале Карпатське коло», метою якого є розбудова транспортної мережі у межах трьох західних областей України: Івано-Франківської, Львівської і Закарпатської. Проєкт передбачає будівництво доріг і мостів, які у перспективі об’єднають туристичні «магніти» трьох регіонів, зокрема, мандрівні та курортні центри. Так, серед ключових локацій на Прикарпатті – Вигода, Вишків і Буковель, на Львівщині - Славське, Рожанка (Верхня і Нижня), Сколе та Плай, а зі сторони Закарпаття – Пилипець, Ізки, Синевир та Міжгір’я.
Вчора, 22 жовтня, на території Славської ТГ Львівської області з метою обговорення ключових етапів реалізації проєкту відбулася робоча нарада, участь у якій від Прикарпаття взяли заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Ільчишин, в.о. начальника ДП «Дороги Прикарпаття Роман Сілецький, заступник начальника Служби автомобільних доріг в області Любомир Семанів, а також голови Болехівської, Долинської та Вигодської територіальних громад.
«Івано-Франківщина – багатий на природні рекреаційні ресурси край. Сприятливе географічне розміщення території робить область ще й туристичним «магнітом», про що свідчить численна відвідуваність регіону мандрівниками не тільки з України, а й із зарубіжжя, – зазначив Віталій Ільчишин. – Розбудова якісного транспортного сполучення у гірських районах Прикарпаття, нові автошляхи, які з’єднають область із сусідніми регіонами, дозволить ще більше розвивати туристичну індустрію, а, отже, сприяти наповненню місцевих бюджетів, дати поштовх до економічного зростання краю».
До слова, у межах проєкту в області передбачено нове будівництво 7 кілометрів доріг та перевалів (Велика Рожанка – Сенечів та Кам’янка – Сукіль), які з’єднають Івано-Франківщину із Львівщиною, а також капітальний ремонт та реконструкція 77 кілометрів автошляхів із велодоріжками, тротуарами, відеонаглядом, вуличним освітленням, захистом русел карпатських річок із новими мостовими переходами. Загалом заплановано капітально відремонтувати понад 380 км доріг загального користування місцевого значення, збудувати 20 км нових доріг, що з’єднають Іван-Франківську, Львівську та Закарпатську області.
Зазначимо, що наразі продовжується розробка проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт доріг, розробка ТЕО, архітектурних рішень, триває будівництво доріг за напрямками, які сполучатимуть певні території.

Міський голова Іван Яцинин взяв участь в ознайомчому засіданні з налагодження якісного

Сьогодні, 5 жовтня 2021 року, міський голова Іван Яцинин та начальник відділу з питань економіки, інвестицій та туризму міськвиконкому Галина Васильків взяли участь в ознайомчому засіданні з налагодження якісного співробітництва між міськими та...

У Болехівській територіальній громаді буде розроблено концепцію гастрономічного стартапу

Болехівська територіальна громада взяла участь у інтерактивному опитуванні територіальних громад в рамках грантового проєкту «Дослідження гастроспадщини України: традицій гостинності та культури приготування страв як основи для розвитку креативних...

Болехівська територіальна громада стала переможцем конкурсу місцевих ініціатив в рамках проєкту

Ініціатива Болехівської територіальної громади «Облаштування туристично – відпочинкової зони в підніжжі Скель Довбуша біля водоспаду» відібрана для участі у конкурсі місцевих ініціатив в рамках проєкту Програми розвитку ООН (ПРООН) «Місцеве...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація