13 лис, 2023 0 Коментарів 193 Перегляди

Стрес та його негативний вплив на здоров’я серця

"Ми живемо у стані постійного стресу — це факт. Але ж як емоції та почуття впливають на наше серце?
Звісно, що стрес не проходить неминуче для нашого організму. Внутрішня напруга може спричинити підвищення артеріального тиску, зумовити порушення серцевого ритму, призвести до загострення захворювань судин.

?? Але перш за все стресовий стан — це захисна реакція організму, що мобілізує його сили. І у “розумних” кількостях стрес може навіть бути корисним.

А ось найбільша небезпека стресу таїться в тому, що він може спонукати до нездорового способу життя. Аби притупити емоції, людина починає вживати тютюнові вироби й алкоголь, нехтує фізичними навантаженнями та налягає на шкідливу їжу — а це прямий шлях до розвитку серцево-судинних захворювань  ❤️‍?

Коли тобі не під силу вплинути на кількість стресових ситуацій у житті, турбота про фізичне здоров’я — твій головний обов'язок. Тож відмова від залежностей, збалансований раціон й активне дозвілля допоможуть зменшити рівень внутрішньої напруги та ще й захистять твоє серце від хвороб ??

Дізнайся про свій ризик розвитку хвороб серця і судин за допомогою швидкого тесту на сайті: https://cvd.phc.org.ua/
Стань на варті свого серця — борись зі стресом здорово!

Ініціатива відбувається в межах Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я»."

Зірки на варті серця: фізична активність

А що буде, якщо недостатньо рухатися? Відповідь — послабиться сила скорочень серця та знизиться тонус судин, що може стати причиною хвороб серця. Малорухливий спосіб життя також часто призводить до ожиріння — а це додаткове навантаження на...

Зірки на варті серця: збалансоване харчування

Всесвітній день здoрoвoгo харчування — привід вкотре нагадати: незбалансований раціон є однією з головних причин розвитку серцево-судинних захворювань — артеріальної гіпертензії, ішемічної хвороби серця, інфаркту та інсульту. Співачка Джамала та її...

Прощання з Героєм України Романом РИНЗАКОМ

Дякуємо тобі, Романе! Спочивай з миром Герою! Не пробачимо, обов’язково помстимо та ПЕРЕМОЖЕМО!...

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація