Відбулася чергова безкоштовна тематична екскурсія містом «Болехівські храми. Духовний спадок»
07 жов, 2024 0 Коментарів 70 Переглядів

Відбулася чергова безкоштовна тематична екскурсія містом «Болехівські храми. Духовний спадок»

Вчора, 6 жовтня 2024 року, до Дня міста Болехова, відбулася четверта безкоштовна тематична екскурсія містом «Болехівські храми. Духовний спадок». 

Співробітники музею історії міста Болехова імені Романа Скворія  провели захопливу подорож крізь історію та сучасність, втілену у культових спорудах. 

Розпочалася мандрівка з церкви Успіння Святої Анни, де присутні дізналися про цікаві факти з історії пам’ятки архітектури місцевого значення. Також учасники екскурсії побували у  церкві Верховних Апостолів Петра і Павла, Соборі Святих Жінок Мироносиць, костелі Успіння Діви Марії, церкві Святої Параскеви. Мали змогу побачити недіючі синагогу та євангелістську кірху. Почути цікаві розповіді про церкву Всіх Святих Українського Народу та каплицю Івана Хрестителя. Завершився маршрут відвідуванням каплиці Пресвятої Богородиці в Бучниках.

Програма екскурсії була насиченою та надзвичайно цікавою, під час якої відвідувачі дізналися про маловідомі факти з історії болехівських храмів, про їх архітектурні особливості та періоди будівництва. 

Тематична екскурсія «Болехівські храми. Духовний спадок» залишила незабутні враження для кожного із учасників мандрівки.

У Болехові побувала мандрівниця і любителька спадщини Олена Юрійчук

В рамках проекту досвідних мандрів «Невдома: мандруй незвіданим Прикарпаттям.2.0» мандрівниця і любителька спадщини Олена Юрійчук подорожувала Східною Бойківщиною. Нещодавно вона відвідала і Болехів, зокрема центральну частину міста, архітектурні...

150-ліття храму Успіння святої Анни відзначили в Болехові

У неділю, 31 січня 2021, найстаріший храм м. Болехова Успіння святої Анни відзначив поважний 150-річний ювілей з дня освячення храму. Парафіяльна спільнота радо вітала Митрополита Володимира Війтишина з хлібом-сіллю на церковному подвір’ї, а...

У Болехові відзначили 150-річчя церкви Успіння святої Анни

7 серпня 2020 року, у день Успіння святої Анни, найстарішій у Болехові церкві виповнилося 150 років. Святкове Богослужіння перенесли на недільний день - 9 серпня 2020 року. Розпочалося святкування Святою Літургією, яку очолив отець-декан УГКЦ...

0 Коментарів

Авторизація