26 лют, 2020 0 Коментарів 5 746 Переглядів

Зміна персональних даних виборця

Відповідно до статті 20 Закону України "Про Державний реєстр виборців" кожен виборець у разі зміни його персональних даних, може особисто звернутися до органу ведення Реєстру відповідно до своєї виборчої адреси із заявою про внесення змін до його персональних даних у Реєстрі. 
Така заява може бути подана до органу ведення Реєстру особисто або через уповноважену особу, повноваження якої оформлені відповідно до законодавства. 
Також заява може бути надіслана особою в електронній формі за підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України "Про електронні довірчі послуги", з використанням мережі Інтернет у встановленому розпорядником Реєстру порядку. 
До заяви додаються документи (копії документів), що підтверджують ці зміни. 
Заява, надіслана з використанням мережі Інтернет, повинна містити адресу електронної пошти, на яку заявнику може бути надіслано повідомлення про результати її розгляду. 
У разі звернення щодо зміни виборчої адреси виборець подає органу ведення Реєстру за новою виборчою адресою заяву, до якої додаються документи (копії  документів), що підтверджують зміну виборчої адреси виборця.
За мотивованою заявою виборця, поданою у встановлені строки, орган ведення Реєстру може визначити іншу виборчу адресу виборця, ніж адреса, за якою зареєстровано його місце проживання відповідно до Закону України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні". 
Така заява подається особою до органу ведення Реєстру за місцем її фактичного проживання на території України за формою, встановленою розпорядником Реєстру. Порядок розгляду вказаної заяви виборця встановлюється розпорядником Реєстру.
Виборець обґрунтовує зміну виборчої адреси одним з документів, що підтверджують фактичне проживання виборця за адресою, зазначеною у заяві. 
Також виборець, який не має зареєстрованого місця проживання та запис стосовно якого міститься у Реєстрі, але за даними Реєстру він вибув зі своєї виборчої адреси або виборчу адресу якого визначено органом ведення Реєстру, для визначення його нової виборчої адреси може за власною ініціативою звернутися до органу ведення Реєстру із заявою щодо зміни виборчої адреси в порядку, встановленому розпорядником Реєстру.
Така заява подається виборцем до органу ведення Реєстру за місцем його фактичного проживання на території України за формою, встановленою розпорядником Реєстру.
До заяви додається копія документа, що обґрунтовує визначення виборчої адреси виборця.
Виборець може звернутися до органу ведення Реєстру із заявою щодо зміни (внесення/видалення) відомостей про постійну нездатність пересуватися самостійно за формою, встановленою розпорядником Реєстру. Така заява подається разом з документом (копією документа), що підтверджує відповідний факт.
Громадянин України, виборча адреса якого відноситься до території, на яку поширюються повноваження органу ведення Реєстру, що тимчасово не здійснює ведення Реєстру, може в порядку, встановленому статтею 20 Закону України "Про Державний реєстр виборців" особисто звернутися із заявою стосовно зміни його персональних даних у Реєстрі до будь-якого органу ведення Реєстру, що здійснює ведення Реєстру відповідно до Закону України "Про Державний реєстр виборців".

Включення до державного реєстру виборців
Виборцям лют. 2020

Включення до державного реєстру виборців

Відповідно до статті 19 Закону України "Про Державний реєстр виборців" особа, яка набула права голосу, або особа, яка має право голосу, однак виявила, що вона не включена до Реєстру, може за власною ініціативою звернутися до органу ведення Реєстру...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація