Профілактично–роз’яснювальна інформація щодо невиробничого травматизму на залізничному транспорті
07 чер, 2024 0 Коментарів 73 Перегляди

Профілактично–роз’яснювальна інформація щодо невиробничого травматизму на залізничному транспорті

Аналіз випадків травмувань сторонніх осіб на станціях, перегонах, територіях підрозділів регіональної філії «Львівська залізниця» AT «Укрзалізниця» внаслідок наїзду залізничного рухомого складу, падіння з нього або інших видів впливу свідчить про те, що більшість випадків сталися внаслідок порушення потерпілими Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України, затверджених наказом Мінтрансу від 19.02.1998 № 54, зареєстрованих у Мін'юсті 24.03.1998 за № 193/2633.

Це, зокрема, перехід через колії перед рухомим складом, що стрімко наближається, та в невстановлених місцях; ходіння по коліях; посадка та висадка під час руху поїзда, знаходження на краю пасажирської платформи під час прибуття чи слідування поїзда; ДТП та електротравми, отримані під час спроб зачепінгу або розкрадання залізничного майна; селфі на інфраструктурних об’єктах, у рухомому складі чи поблизу нього; перебування в стані алкогольного сп'яніння на території об'єктів залізничного транспорту. 

Так, 29.01.2024 на станції Болехів смертельно травмовано громадянку 1960 р.н. при наближенні поїзда № 44 сполучення Черкаси-Івано-Франківськ. Випадок стався внаслідок порушення потерпілою Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України.

Необхідно пам'ятати, що залізниця - це зона підвищеної небезпеки, де головними травмуючими факторами були і залишаються наїзд рухомого складу, висока напруга в контактному проводі.
ПРАВИЛА БЕЗПЕКИ:
Пішоходам дозволяється переходити залізничні колії тільки у встановлених місцях – пішохідні мости, переходи, тунелі, переїзди. На станціях, де немає мостів і тунелів, громадянам належить переходити залізничні колії у місцях, обладнаних спеціальними настилами, біля яких встановлені покажчики «Перехід через колії».
Не використовуйте залізничні колії як пішохідні доріжки.
Не дозволяйте дітям ходити або знаходитися на залізничних коліях і поблизу них без супроводу дорослих.
При знаходженні поблизу колії, на вокзалах тримайте дітей за руку.
Не проходьте повз дітей, які порушують правила поведінки на об’єктах залізничного транспорту, наражають на небезпеку своє здоров’я та життя.
Перед тим, як увійти в небезпечну зону (ступити на колії), потрібно впевнитись у відсутності потягу.
При наближені потягу треба зупинитись поза межами небезпечної зони, пропустити його і, впевнившись у відсутності рухомого складу, що пересувається по сусідніх коліях, почати перехід.
Наближаючись до залізничного переїзду, громадяни повинні уважно стежити за світловою і звуковою сигналізацією, а також положенням шлагбаумів. Переходити через колії дозволяється тільки при відкритому шлагбаумі. При відсутності шлагбаума перед переходом колії необхідно впевнитись, що до переїзду не наближається потяг.
Будьте уважні на вокзалах, особливо при значному скупченні поїздів. Щоб не розгубитися і не стати жертвою нещасного випадку, уважно слухайте об’яви по гучномовному зв’язку і дотримуйтесь вказівок оголошень.
Завчасно робіть посадку і своєчасно висадку із вагону – і тільки при повній зупинці поїзда.

ПАМ’ЯТАЙТЕ!
Машиніст локомотива не може відразу зупинити поїзд і попередити наїзд. Візуально, особливо в темний період доби, дуже важко визначити, з якою швидкістю прямує поїзд. Помилка при оцінці швидкості поїзда часто коштує людині життя.

Збільшилася кількість аварій на залізничному переїзді
Інші новини січ. 2024

Збільшилася кількість аварій на залізничному переїзді

За даними регіональної філії «Львівська залізниця» у 2023 році збільшилася кількість аварій на залізничному переїзді. Відомство провело аналіз дорожньо-транспортних пригод на залізничних переїздах за останні два роки у межах областей, які...

Правила безпеки громадян на залізничному транспорті України
Інші новини жов. 2023

Правила безпеки громадян на залізничному транспорті України

Регіональна філія “Львівська залізниця” акціонерного товариства «Укрзалізниця» повідомила, що 26.09.2023 року о 22 год, 14 хв. на об’єкті залізничної інфраструктури, а саме на залізничній колії 27 КМ 5 ПК пергону Болехів-Долина (що знаходиться за...

Івано-Франківська дистанція колії попереджає про необхідність зупинки перед залізничними переїздами
Інші новини гру. 2022

Івано-Франківська дистанція колії попереджає про необхідність зупинки перед залізничними переїздами

У зв’язку із повномасштабною військовою агресією російської федерації проти України, нанесенням ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури, відбувається аварійне відключення електроенергії. Через це має місце систематичне відключення...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація