Реалізовано ініціативу «Бойківські Карпати: ІМЕНА»
07 лис, 2023 0 Коментарів 224 Перегляди

Реалізовано ініціативу «Бойківські Карпати: ІМЕНА»

У рамках проєкту «Бойківські Карпати» реалізовано ініціативу «Бойківські Карпати: ІМЕНА». Мета – розповісти про людей різного віку, походження, професій, які своєю працею примножують соціокультурний розвиток Східної Бойківщини, допомагають зберігати і популяризувати бойківську спадщину та є прикладами для наслідування.

Створено 19 репортажів про бойків і бойкинь Східної Бойківщини:

-Розпис без фарби: як долинянка відроджує давню техніку писанкарства
-Майстер каменю, закоханий в історію
-Життєствердний ґазда із Суходола
-Творчий винахідник
-Бойківствознавець із Липовиці
-Тростянецький бджоляр
-Тисівський патріот
-Цінівський діамант
-Берегиня сакральної спадщини
-Витвицька майстриня вишивки і слова про звитягу
-Мізунська фермерка
-Бойківчанка, замилувана минувшиною
-Вигодська майстриня-соломоплетільниця
-Бойківський різьбяр
-Вартівник сваричівської минувшини
-Манявська легенда слова і вишивки
-Добровлянська бісероплетільниця
-Луквицький фермер
-Вигодська маркетологиня

Авторами-волонтерами проєкту стали прикарпатські журналісти і журналістки: Борачок Ірина (інтернет-сайт «Вікна») Дмитрів Софія (медіа-ресурс «ГЛУЗD»), Лазоришин Ігор (газета «Галичина»), Рега Ольга («Канал 402»).
Організаційна підготовка та редакційна корекція репортажів забезпечені працівниками відділу туризму управління євроінтеграції громад і туризму департаменту міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської облдержадміністрації за сприяння ОМС – партнерів проєкту.

Департамент міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської облдержадміністрації висловлює вдячність копірайтерам за участь у реалізації ініціативи «Бойківські Карпати: ІМЕНА», проявлені професійність, креативність і соціальну відповідальність.

Проєкт «Бойківські Карпати» реалізовується департаментом міжнародного співробітництва та євроінтеграції громад Івано-Франківської облдержадміністрації за партнерської участі 12 територіальних громад Прикарпаття і волонтерів.
Метою проєкту є збільшення туристичної привабливості Східної Бойківщини, підвищення інституційної спроможності управління територією як туристичною дестинацією, створення умов для росту туристичних потоків та залучення інвестицій, перетворення туризму на індустрію економіки відвідувачів.

Більше про проєкт: http://surl.li/mxsbg

Робоча зустріч у рамках проекту "Бойківські Карпати"
Інші новини лип. 2023

Робоча зустріч у рамках проекту "Бойківські Карпати"

Вчора, 18 липня 2023 року, з робочою поїздкою у рамках проекту «Бойківські Карпати» Болехівську територіальну громаду відвідав начальник відділу туризму Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко. Деталі...

На Прикарпатті розпочалась акція «Я досліджую Бойківські Карпати»: як взяти участь
Інші новини травень. 2023

На Прикарпатті розпочалась акція «Я досліджую Бойківські Карпати»: як взяти участь

На Прикарпатті проведуть інста-акцію «Я досліджую Бойківські Карпати». ЇЇ мета – привернути увагу до Східної Бойківщини, відкрити її для себе та побачити, настільки красивий, багатий і гостинний цей край. Для участі необхідно: Відвідати і...

Долинська міська рада запрошує взяти участь у регіональній науково-практичній конференції «Терени Східної Бойківщини. Хто такі бойки?»
Інші новини сер. 2021

Долинська міська рада запрошує взяти участь у регіональній науково-практичній конференції «Терени

Долинська міська рада запрошує взяти участь у регіональній науково-практичній конференції «Терени Східної Бойківщини. Хто такі бойки?», яка відбудеться 27 серпня 2021 року о 10 00 год. на базі Долинського краєзнавчого музею Тетяни та Омеляна...

0 Коментарів

Авторизація