На що варто звернути увагу, обираючи морозиво в закладі торгівлі, щоб убезпечити себе від неприємних сюрпризів?
20 травень, 2025 0 Коментарів 16 Переглядів

На що варто звернути увагу, обираючи морозиво в закладі торгівлі, щоб убезпечити себе від неприємних сюрпризів?

🍦🍨 Морозиво – смачний і доступний кожному продукт, попит на який стрімко зростає з настанням перших теплих весняних днів. До Держпродспоживслужби надходить значна кількість звернень, скарг та запитань стосовно якості, безпечності та умов реалізації морозива.

👀 На що варто звернути увагу, обираючи морозиво в закладі торгівлі, щоб убезпечити себе від неприємних сюрпризів? Відповідаємо:
✔️ на морозильну камеру – температурний режим має відповідати умовам зберігання, зазначеним на упаковці продукту;
✔️ на форму − якщо морозиво деформоване, це говорить про те, що продукт був розморожений;
✔️ на упаковку, на якій зазначена назва та склад продукту, виробник, дата виготовлення, термін придатності, харчова та енергетична цінність, умови зберігання, маса нетто та наявність алергенів.
📣 Нагадуємо, що в Україні є три державні стандарти для виготовлення морозива:
💠 ДСТУ 4733:2007– морозиво на молочній основі (молочне, вершкове і пломбір) повинно виготовлятися винятково з молока та продуктів його переробки, без застосування будь-яких жирів та білків немолочного походження;
💠 ДСТУ 4734:2007 – виготовляється на основі плодово-ягідної або овочевої сировини з додаванням цукрового сиропу, натуральних барвників, ароматизаторів та інших необхідних для виробництва інгредієнтів;
💠 ДСТУ 4735:2007 – виготовляють із комбінованим складом сировини і випускають із частковою заміною молочної сировини на компоненти рослинного походження (рослинні жири).

☝️ Проте, окрім наведених вище стандартів, допускається виготовлення морозива за індивідуальною рецептурою. В такому випадку на етикетці продукту замість звичного напису ДСТУ буде зазначена абревіатура ТУ (технічні умови) і відповідний набір цифр. Обираючи таке морозиво, варто зважати на те, що підприємство-виробник має право самостійно вирішувати питання вибору складових компонентів цього продукту.

🙏 Обирайте літній десерт правильно і споживайте його з користю й задоволенням!

30 жовтня- День поінформованості про  цукрову залежність
Інші новини жов. 2024

30 жовтня- День поінформованості про цукрову залежність

Цей день покликаний пролити світло на потенційний негативний вплив надмірного споживання цукру на фізичне та психічне здоров’я людини. Зі зростанням поширеності таких захворювань, як ожиріння, діабет і афективні розлади, розуміння ролі цукру в цих...

Як перевірити легальність роботи аптеки
Інші новини чер. 2022

Як перевірити легальність роботи аптеки

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками в Івано-Франківській області нагадує, що для зручності і підвищення доступності лікарських засобів для громадян постановою КМУ від 22.09.2021 р. № 1002 було дозволено здійснення...

Як запобігти харчовим отруєнням під час святкування Різдва Христового
Інші новини січ. 2022

Як запобігти харчовим отруєнням під час святкування Різдва Христового

В Україні та на Прикарпатті триває цикл довгоочікуваних Різдвяних свят. На свята ми готуємо велику кількість різноманітних страв, і, безперечно, зростають ризики виникнення гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, особливо серед дітей. Тому,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація