За підтримки європейських партнерів у Нацполіції запустили два сучасні модульні дата-центри
07 гру, 2020 0 Коментарів 509 Переглядів

За підтримки європейських партнерів у Нацполіції запустили два сучасні модульні дата-центри

Центри оброблення даних призначені для захисту інформації та ефективності телекомунікаційної інфраструктури Нацполіції. Презентація відбулася сьогодні, 4 грудня, за участю заступника Голови Національної поліції України Вадима Трояна, представників Управління ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) та Консультативної місії ЄС в Україні (КМЄС).
Центри були запущені у межах комплексу заходів підтримки України з боку Європейського Союзу, зокрема програми «ПРАВО-Поліція» за підтримки Управління ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) та Консультативної місії ЄС в Україні.
Голова Консультативної місії ЄС Антті Хартікайнен зауважив, що робота Нацполіції в сучасних реаліях значно залежить від передових технологій: «І тут йдеться не лише про ефективні інформаційні та комунікаційні інструменти. Через поширення COVID-19 багато сервісів перейшли в онлайн, одночасно розширивши можливості для скоєння кіберзлочинів. Сьогодні Нацполіція робить важливий крок до власної цифрової трансформації. Ми раді бути частиною процесу IT-модернізації відомства, який має призвести до покращення роботи поліції».
За словами заступника Голови Національної поліції України Вадима Трояна, запустити такі сучасні дата-центри вдалося завдяки тісній взаємодії із міжнародними партнерами Нацполіції.
«Це є історичний день, тому що Національна поліція сьогодні виходить на новий технологічний рівень. Нові центри обробки даних підтримуватимуть роботу більш ніж 45 000 поліцейських України, як на загальнодержавному, так і на місцевому рівнях, зокрема лінії екстреної допомоги 102. Нове обладнання дозволить краще реагувати на заяви та повідомлення та забезпечить дотримання новітніх стандартів безпеки й ефективності в роботі з даними», – повідомив Вадим Троян та висловив вдячність Представництву Європейського Союзу в Україні, програмі «ПРАВО- поліція», що реалізується Управлінням ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС), та Консультативній місії ЄС в Україні за реалізацію цього проекту та постійну підтримку у розвитку Нацполіції.
Керівник відділу програм допомоги «Належне управління та верховенство права» Представництва ЄС в Україні Ксав'є Камю зауважив, що оновлення підходів до безпеки в цифрову епоху є пріоритетом для України.
«Тому ЄС має за честь допомагати Національній поліції України підвищувати надійність, стійкість, ефективність та результативність роботи її ІТ-інфраструктури. ЄС і надалі планує допомагати українським правоохоронним органам рухатися шляхом зростання підзвітності, ефективності та результативності, з кінцевою метою є підвищення рівня безпеки громадян України».
Старший програмний менеджер програми «ПРАВО-Поліція» Френ О’Грейді наголосив, що громадська безпека є основою благополуччя суспільства: «Лише поліція може чітко визначити, наскільки цей внесок вдосконалює її роботу, проте наші експерти впевнені, що ми можемо очікувати суттєвого покращення швидкості реагування та прибуття патрулів. Тепер кожен, хто з будь-якої причини звернувся на екстрену лінію поліції, може розраховувати на більш оперативну реакцію».
Він також додав, що успішна співпраця з Міністерством внутрішніх справ, Національною поліцією та Європейським Союзом дозволяє передавати технічні рішення світового рівня для розширення можливостей поліції, підвищення її ефективності у сфері протидії злочинності та зміцнення безпеки громад.
За словами начальника Департаменту інформаційно-аналітичної підтримки Нацполіції Олександра Клінга, щорічно на лінію 102 надходить близько 10 мільйонів звернень громадян. Відтак запуск таких дата-центрів також є серйозним кроком для захисту персональних даних: «Це сучасне рішення, яке на високому рівні забезпечить функціональний запит, який йде з боку ІТ».
Два центри обробки даних є заходом технічної підтримки з боку ЄС, спрямованої на організацію безпечного й оперативного обміну даними між місцевими та центральними органами Національної поліції.
У жовтні з метою підвищення ефективності роботи поліції нове обладнання було встановлено при Головних управліннях Нацполіції НПУ в дев'яти областях України: Кіровоградській, Львівській, Харківській, Одеській, Київській, Вінницькій, Полтавській та Хмельницькій. Як і центри обробки даних, нові сервери є заходом оновлення технічної інфраструктури.
Також у вересні та жовтні цього року відомчі навчальні заклади системи МВС отримали сім серверів, що забезпечуватимуть платформу для дистанційної онлайн-освіти.

Поліція у співпраці із лікарями встановлює коло осіб, з якими контактували хворі на коронавірус
Інші новини бер. 2020

Поліція у співпраці із лікарями встановлює коло осіб, з якими контактували хворі на коронавірус

Про це йшлося на міжвідомчій відеоселекторій нараді за участю заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, заступника міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, керівництва Нацполіції і Державної прикордонної служби, керівників ГУНП в...

Мінрегіон запровадив онлайн платформу для конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів Держбюджету, отриманих від ЄС
Інші новини січ. 2020

Мінрегіон запровадив онлайн платформу для конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які

Міністерство розвитку громад та територій України запустило нову онлайн платформу для подання проектів у рамках «Програми підтримки секторальної політики — Підтримка регіональної політики України». Для участі у конкурсі заявник проекту подає через...

Запрацювала цифрова платформа підтримки українських малих і середніх підприємств
Інші новини гру. 2019

Запрацювала цифрова платформа підтримки українських малих і середніх підприємств

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Євросоюз (ЄС) за погодженням з урядом України запустили цифрову платформу підтримки українських малих і середніх підприємств (МСП) Merezha в рамках ініціативи EU4Business для розширення можливостей...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація