Ввезення в Україну продуктів тваринного походження відбуватиметься  за новими формами міжнародних сертифікатів
03 сер, 2020 0 Коментарів 548 Переглядів

Ввезення в Україну продуктів тваринного походження відбуватиметься за новими формами міжнародних сертифікатів

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства наказом від 14.07.2020 р. № 1329 затвердило 72 форми міжнародних сертифікатів.
Зазначені міжнародні сертифікати призначені для супроводження продуктів тваринного походження при їх ввезенні (пересиланні) на митну територію України і засвідчують їх безпечність.
Кожна окрема форма міжнародного сертифікату призначена для окремої товарної групи. Зокрема, затвердженими формами міжнародних сертифікатів охоплено такі товарні групи, як:
- свіже м'ясо різних видів тварин – 16 форм;
- корми для тварин і кормові матеріали для кормів, у т.ч. сіно і солома – 11 форм;
- молоко і молочні продукти – 5 форм;
- яйця і продукти з них – 2 форм;
- риба, мед, продукти бджільництва, равлики, желатин, колаген, пух і пір’я, жири і продукти переробки жиру та ін. продукти тваринного походження – 38 форм.
Зазначені форми розроблені на виконання наказу Мінекономіки від 16.11.2018 р. №553 «Про затвердження Вимог щодо ввезення (пересилання) на митну територію України живих тварин та їхнього репродуктивного матеріалу, харчових продуктів тваринного походження, кормів, сіна, соломи, а також побічних продуктів тваринного походження та продуктів їх оброблення, переробки» та є частиною міжнародних зобов’язань України щодо здійснення міжнародної торгівлі.
Наказ набуває чинності через один місяць з дня його офіційного опублікування, тобто з 24 серпня 2020 року.
Детальніше ознайомитися з інформацією можна на офіційному вебсайті Мінекономіки.

Інформація для власників щодо ввезення домашніх тварин до Канади та США

Відповідно до офіційного повідомлення Канадського агентства з інспекції продовольства, з 06.07.2020 року канадською стороною заборонено ввезення домашніх тварин (собак та котів) до Канади з країни, а також призупинено дію раніше виданих та видачу...

Відбулись зміни законодавства про харчові продукти, корми та побічні продукти тваринного походження

Набрав чинності Закон України «Про внесення зміни до розділу X «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та...

Ранні овочі і фрукти: прості правила вибору та безпечного споживання

З настанням весни на споживчому ринку з’являється все більше ранніх овочів, ягід та фруктів. Мало хто може встояти, щоб не покуштувати першу полуницю чи черешню. Але купуючи ранні фрукти та овочі слід пам’ятати про потенційну небезпеку, яку вони...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація