До яких лікарів ветерани можуть звернутися без направлення
28 травень, 2024 0 Коментарів 56 Переглядів

До яких лікарів ветерани можуть звернутися без направлення

Національна служба здоров’я України продовжує серію публікацій для ветеранів про те, як отримати безоплатну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій.
🔵 Щоб потрапити на безоплатну консультацію до лікаря-спеціаліста, зазвичай необхідно мати електронне направлення. Але до деяких фахівців можна звернутись навіть без направлення. 
При необхідності без направлення ветерани й ветеранки можуть звертатися до таких лікарів:
➡️ психолог;
➡️ психіатр;
➡️ нарколог;
➡️ акушер-гінеколог;
➡️ фтизіатр;
➡️ лікуючий лікар, у якого пацієнт із хронічним захворюванням перебуває під медичним наглядом. 
🟢 Щоб отримати безоплатну консультацію, необхідно звернутись у той медичний заклад, який має договір із НСЗУ за пакетом “Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах”. Перед візитом варто зателефонувати до лікарні та дізнатися, чи працює в них необхідний вам фахівець.
📞 Дізнатися контакти найближчого закладу можна в контакт-центрі НСЗУ за номером 16-77.
🏥 Також адреси та телефони лікарень можна знайти на інформаційному дашборді на сайті НСЗУ: https://cutt.ly/xeqK7fF8. У фільтрі “Група послуг” оберіть назву потрібного пакету.
❗️ Звісно, електронне направлення не потрібне у випадках, коли пацієнтові необхідна екстрена медична допомога. Ця допомога надається безоплатно усім без направлення і декларації.
📌 Програма медичних гарантій є універсальною і має на меті забезпечити всіх громадян доступними та якісними медичними послугами, незалежно від соціального статусу чи місця проживання.
Радимо почитати ще про таке:
👉 де ветерану отримати ментальну підтримку: https://cutt.ly/3eeebqf9;
👉 як ветерану безоплатно перевірити зір: https://cutt.ly/YeeeY0Ep.

До яких лікарів можна звертатися без е-направлення

Без направлення українці можуть звертатися, в першу чергу, до лікарів первинної медичної допомоги – педіатрів, терапевтів та сімейних лікарів. В умовах війни наявність декларації для внутрішньо переміщених осіб також не є обов’язковою. Саме лікарі...

Що таке амбулаторна допомога?

Амбулаторна спеціалізована медична допомога - це допомога, яку пацієнт отримує без госпіталізації до лікарні. Це консультації від таких лікарів як, наприклад, хірург, офтальмолог, травматолог, а також проведення ними лікувальних процедур, або малих...

Хронічні хвороби нирок: як отримати безоплатну медичну допомогу

У Програмі медичних гарантій розширено надання послуг з лікування методом гемодіалізу в амбулаторних умовах. У Програмі медичних гарантій для лікування пацієнтів з хронічним захворюванням нирок п’ятої стадії передбачено надання медичної послуги...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація