Медики закликають людей вакцинуватися проти дифтерії
31 жов, 2019 0 Коментарів 1 431 Перегляд

Медики закликають людей вакцинуватися проти дифтерії

Під головуванням міністра охорони здоров’я України Зоряни Скалецької відбулася селекторна нарада із начальниками та відповідальними особами структурних підрозділів з медичних питань обласних державних адміністрацій та міста Києва щодо ситуації із захворюваністю на дифтерію.
Івано-Франківщину представляли в.о. директора департаменту охорони здоров’я ОДА Ірина Кобельська, головний спеціаліст ДОЗ з організації педіатричної допомоги Лариса Підвербецька та експерт ДОЗ з епідеміології Євгенія Чурпіта.
Як повідомлялося під час наради, цього року в Україні зафіксовано 20 випадків дифтерії, з них  — 18 у жовтні. 5 хворих із діагнозом «дифтерія» зареєстровано у Закарпатській області, 2 випадки — в Києві та 1 випадок — у Тернопільській області. Ще 10 осіб у Закарпатській області є носіями інфекції.
«На національному рівні ми готуємо нову настанову з дифтерії, яка допоможе налагодити більш системну роботу щодо цієї проблеми, та багато інших заходів. На місцях головне завдання — це проактивна робота медиків, які повинні бити на сполох і доводити людям необхідність вакцинації дітей і дорослих. На сьогодні лише приблизно 59% малюків провакциновано проти дифтерії, дорослих — лише половина. Вакцини є. Вимагайте у свого сімейного лікаря, педіатра чи терапевта», — зазначила міністр охорони здоров’я України.
В Україні вкрай низький рівень охоплення щепленнями від цієї інфекції: вакциновані лише 59% дітей віком до 1 року, дорослих — 52,3%. МОЗ України наголошує, що в усіх областях є безоплатні та якісні вакцини для щеплень.
Дітям до 6-річного віку роблять щеплення цільноклітинною вакциною проти кашлюку, дифтерії та правця АКДП.
Дітям віком 6 років — АДП (анатоксин дифтерійно-правцевий).
На 1 жовтня 2019 р. в Україні є 1,8 млн. доз вакцини АКДП, 141 тис. доз АДП (не містить кашлюкового компонента) та 4,9 млн. доз АДП-М. Цього достатньо, щоб забезпечити вакцинами всіх громадян, які потребують планового щеплення.

В Івано-Франківську відбулося навчання щодо імунізації населення

У зв’язку з тим, що в Україні зареєстровані 22 випадки дифтерії, 31 жовтня на базі обласної дитячої клінічної лікарні відбулося навчання для заступників головних лікарів з питань охорони материнства та дитинства, педіатрів та лікарів загальної...

Медики попереджають про спалахи дифтерії та просять вакцинуватися

Днями на Закарпатті зафіксували три випадки захворювання на дифтерію, а крім того, 12 аналізів студентів, які контактували із хворими, показали позитивний результат. Загалом 15 людей госпіталізували в Ужгородську інфекційну лікарню. Ще один хворий –...

Ліки їдуть до пацієнтів

Міністерство охорони здоров'я України затвердило документи з розподілу та поставки препаратів для лікування хворих на онкологію, онкогематологію та інші хвороби. Українські пацієнти отримають більше 4.5 млн флаконів препаратів для онкохворих дітей...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація