Конвалія – ніжна чарівність весни
17 травень, 2022 0 Коментарів 1 346 Переглядів

Конвалія – ніжна чарівність весни

Настав уже останній місяць весни. Люди приємно сприйняли та насолодилися здалека пахнучим цвітом черемхи, і це задоволення наче їх заспокоїло. Але не так-то було. Вгледівши на сонячних галявинах ще не розпущений цвіт, ми розуміємо, що настає час цвітіння конвалії звичайної – найважливішої квітки весни, яка чарує всіх – від малого до великого – своїм ніжним екзотичним виглядом і природним ароматом, які неможливо порівняти з найкращими парфумами промислового виробництва.
Конвалія – це лісова квітка, яка росте у листяних, соснових, змішаних лісах і заплавних дібровах. Нажаль конвалія цвіте лише два тижні на рік, тому всім бажаючим помилуватися травневими конваліями слід поспішати до лісу. 
Біла квітка – мила, ніжна, вабить погляд і ніжно затамовує дихання, наповнюючи легені неповторним вишуканим ароматом. Тонкий стовбур із чарівними перлами-дзвіночками захищений зеленим парусом-листком. 
Але є іінша сторана медалі, квітами торгують на ринку.  Екологи б’ють на сполох – кількість дикої конвалії зменшилася на третину. І якщо їх знищуватимуть такими темпами, то квітка взагалі зникне. Звичайно мало кого турбує, що конвалії занесені до Червоної книги та переліку рослин, що підлягають особливій охороні.
Ось уже роки екологи, природоохоронці, лісівники у своїх регіонах країни стараються контролювати незаконне нищення червонокнижних рослин, наставити жителів і виховати свідомість у юних.
 Зривання первоцвіту наносить невиправну шкоду українській фауні – адже рослини не встигають розмножуватися і їх, з кожним роком, стає все менше! Вже за кілька десятиліть наші улюблені перші весняні квіти можуть зникнути взагалі. Конвалія розмножується самосівом, але щоб з цього насіння виросла квітуча конвалія потрібно від 6-ти до 8-ми років! 
Тож, будь ласка, не купуйте конвалії у продавців квітами та не зривайте їх у власних цілях! Ми не господарі природи, ми її складова, якщо ми не поважаємо її, означає ми не поважаємо себе. Нагадуємо що за порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу, занесених до Червоної книги України, передбачено адмінвідповідальність.  Отож бережіть неповторну українську природу! 

Податки в декілька кліків та е-Акциз: Мінцифри й ДПС анонсували нові послуги для бізнесу в Дії

Сплата податків у декілька кліків — просто зі свого смартфона чи ноутбуку — це нова можливість для українських підприємців. Міністерство цифрової трансформації спільно з Державною податковою службою анонсували нові податкові послуги для бізнесу в...

Збережемо разом скарби природи!

З року в рік ми з нетерпінням чекаємо весни, рахуємо дні, виглядаємо поки пташки на своїх крилах з далекого вирію принесуть нам весну. Весна зароджує нове життя, відновлює все живе, подає нові сподівання, надії, надихає на творчість. Ми чекаємо,...

Українці зможуть перевірити якість продуктів через смартфон

Відтепер українці мають можливість перевірити справжність продукту та дійсність маркування “органічна продукція”. Зробити це можна буде з телефону чи комп’ютера. Відповідне рішення Уряд ухвалив сьогодні під час засідання. Споживачі натуральної...

0 Коментарів

Авторизація