Міський голова Богдан Мельник взяв участь у нараді з питань підготовки області до другої хвилі медичної реформи
30 січ, 2020 0 Коментарів 583 Перегляди

Міський голова Богдан Мельник взяв участь у нараді з питань підготовки області до другої хвилі медичної реформи

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Віталій Федорів, голова обласної ради Олександр Сич, директор Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Мар’яна Возниця провели нараду з питань підготовки області до другої хвилі медичної реформи та укладання договорів з НСЗУ в рамках впровадження програми медичних гарантій з 2020 року. Участь у нараді взяли міський голова Богдан Мельник та головний лікар КНП "Болехівська ЦМЛ" Любомир Парахоняк.  
«Законодавство у сфері реформування охорони здоров’я говорить про те, що органи влади на місцях різних рівнів мають докласти максимум зусиль задля якісного впровадження медичної реформи з першого квітня цього року. Користуючись нагодою, хотів би подякувати обласній раді за ефективну співпрацю з обласною державною адміністрацію із реалізації в 2019 році ефективних заходів розвитку медичної галузі області», - сказав Віталій Федорів.
Також посадовець розповів про те, що в закладах охорони здоров’я області працює нове сучасне діагностичне обладнання, зокрема, три нових ангіографи, високоякісний магнітно-резонансний томограф та наголосив, що впровадження новітніх технологій – значима складова розвитку медицини Івано-Франківщини, де активно реалізуються реформи, які дають нові спроби, надії та кошти для того, щоб медичні послуги були якісними.
Мар’яна Возниця розповіла про другу хвилю трансформації системи охорони здоров’я, зокрема, Програму медичних гарантій, яка запрацює з 1 квітня 2020 року у повному обсязі, а це - перелік медичних послуг, які держава гарантує пацієнту безоплатно. До програми увійдуть послуги первинної, амбулаторно-поліклінічної, стаціонарної медичної допомоги, а також екстреної, паліативної допомоги та медичної реабілітації. Спеціалізовані медичні заклади мають бути готові до контрактування з НСЗУ, щоб отримувати кошти з національного бюджету за принципом «гроші йдуть за пацієнтом».
На нараді наголошувалося, що саме влада на місцях відповідає за медичне обслуговування та необхідно зробити усе, щоб медицина стала якіснішою та доступнішою для наших мешканців.
Йшлося також про підготовку медичних закладів до другого етапу реформи - контракування з НСЗУ, реєстрацію їх в електронній системі охорони здоров’я, пакети медичних послуг, відповідність закладу вимогам пакетів послуг, розробку та затвердження фінансового плану закладу охорони здоров’я.

В ОДА проаналізували бюджет міста Болехова на 2020 рік

16 січня в обласній державній адміністрації під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Марії Савки продовжилися робочі наради, де обговорили фінансові доходи й видатки районних бюджетів Долинського, Верховинського районів,...

Міський голова Богдан Мельник взяв участь у щотижневій онлайн-нараді Івано-Франківської

Сьогодні, 3 грудня 2019 року, відбулася щотижнева онлайн-нарада з головами райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування та керівниками структурних підрозділів ОДА під керівництвом голови обласної державної адміністрації Дениса Шмигаля....

Бюджетна комісія міської ради обговорила фінансові питання

Сьогодні, 25 жовтня 2019 року, у Болехівській міській раді відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування, бюджету, регуляторної політики, місцевих податків і зборів. Участь у роботі комісії взяли голова комісії Марія...

0 Коментарів

Авторизація