Депутати Болехівської міської ради ухвалили звернення з приводу майбутнього продажу земель сільськогосподарського призначення
25 лют, 2020 0 Коментарів 758 Переглядів

Депутати Болехівської міської ради ухвалили звернення з приводу майбутнього продажу земель сільськогосподарського призначення

Сьогодні, 25 лютого 2020 року, відбулося чергове пленарне засідання 51 сесії Болехівської міської ради. Під час засідання депутати одноголосно схвалили текст звернення до Президента України Володимира Зеленського, Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова, Прем'єр-міністра України Олексія Гончарука з приводу майбутнього продажу земель сільськогосподарського призначення.
Додаток 
ЗАТВЕРДЖЕНО 
рішенням  міської   ради
від 25.02.2020 №    03-51/20

Президенту України  
Володимирові Зеленському

Голові Верховної Ради України 
Дмитрові Разумкову 

Прем’єр-міністру України 
Олексію Гончаруку

ЗВЕРНЕННЯ

Ми, депутати Болехівської міської ради Івано-Франківської області, переконані, що в умовах сьогодення, українському народові потрібен шлях до розвитку та добробуту через створення нових суспільних відносин щодо прав володіння, користування і розпорядження землею сільськогосподарського призначення.
Нам потрібний суспільний консенсус, щоб розв’язати гострий соціально- політичний конфлікт запропонованої Урядом моделі обігу земель. Досягнути цього консенсусу можна лише шляхом широкого суспільного діалогу. Державі потрібна єдина Національна програма реформування земельних відносин в Україні, яка стала б корисною цілому суспільству, а не окремим його верствам. Для цього ми повинні створити свою модель економічних та соціальних відносин власними силами, спираючись на досвід країн ЄС. Земельна реформа повинна відбуватися винятково на конституційних засадах, зокрема, з метою забезпечення права власності українського народу на землю (ст. 13 Конституції України) та її охорони, як національного багатства (ст. 14 Конституції України). Сьогодні Верховна Рада України має розглянути більше 4000 правок до Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення». У цьому законі є низка сумнівних позицій:
- продаж землі банкам та кредитним установам;
- скасування заборони на продаж особливо цінних земель, лісових угідь;
- відсутність контролю держави за використанням сільськогосподарської землі, її чорноземів.
Вважаємо, що ринок землі відкриватиметься не в інтересах малих і середніх фермерів. Визначений ліміт в 10 000 га - надмірний для них, адже середній розмір земельної ділянки фермерського господарства в Україні становить 87 га. Тому це розрахунок на агрохолдинги, які володіють фінансовим ресурсом і сконцентрують у своїх руках більшість української землі, встановивши, як це зараз маємо в промисловості, монопольне становище.
Ми  черговий раз, звертаємося з вимогами, а саме:
1. Зупинити розгляд законопроєкту № 2178-10 від 10.10.2019  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення».
2. Провести всеукраїнський референдум щодо продажу земель с/г призначення до того, як виносити схожі законопроєкти на розгляд Верховної Ради України.
3. Розробити та напрацювати Національну програму реформування земельних відносин, яка після оприлюднення буде схвалена в середовищі громад та фахових спільнот, породжуючи таким чином суспільний консенсус стосовно змісту та суті.
4. Після досягнення такого суспільного порозуміння Національна програма реформування земельних відносин підлягатиме ухваленню Верховною Радою України та стане основою для внесення змін до чинних Законів України.

Депутати Болехівської міської ради

VII демократичного скликання

Постійна комісія міської ради з питань регулювання земельних відносин провела чергове засідання

Відповідно до розпорядження міського голови, 26 листопада 2019 року о 10.00 год. у Болехівській міській раді (кабінет міського голови) відбудеться чергове пленарне засідання XLVIIІ сесії Болехівської міської ради VІІ демократичного скликання....

Відбулося засідання 47 сесії міської ради

Сьогодні, 30 жовтня 2019 року, у кабінеті міського голови відбулося чергове засідання 47 сесії Болехівської міської ради. Головував на сесії міський голова Богдан Мельник. Для роботи у пленарному засіданні зареєструвалося 20 депутатів міської ради....

Болехівська міська рада провела 46 пленарне засідання

Сьогодні, 24 вересня 2019 року, відбулося чергове пленарне засідання Болехівської міської ради. Головував на сесії, відповідно до розпоряджень міського голови, секретар міської ради Ігор Герецький. Участь у роботі 46 пленарного засідання...

0 Коментарів

Авторизація