Відбулося засідання 47 сесії міської ради
30 жов, 2019 0 Коментарів 1 355 Переглядів

Відбулося засідання 47 сесії міської ради

Сьогодні, 30 жовтня 2019 року, у кабінеті міського голови відбулося чергове засідання 47 сесії Болехівської міської ради. Головував на сесії міський голова Богдан Мельник. Для роботи у пленарному засіданні зареєструвалося 20 депутатів міської ради. Участь у роботі сесії взяли також депутати Івано-Франківської обласної ради Юрій Черневий та Андрій Романюк, керівники управлінь, відділів міськвиконкому, громадськість краю.
Після затвердження порядку денного, міські обранці розглянули та ухвалили рішення про звернення міської ради, з яким присутніх детально ознайомила начальник фінансового управління міськвиконкому Наталія Дуб. У зверненні, яке адресоване Голові Верховної ради України Дмитрові Розумкову та народним депутатам України від Івано-Франківщини, йшлося про те, що Бюджетним кодексом України передбачено починаючи з 2020 року скасування частини (13,44%) відрахування надходжень акцизного податку до місцевих бюджетів. Це призведе до зменшення надходжень до місцевих бюджетів та їх розбалансування, адже не визначено механізму компенсації втрат місцевих бюджетів базового рівня від позбавлення їх частини «місцевого акцизу». Це суперечить вимогам ст. 142 Конституції України та Бюджетного кодексу, згідно з якими у разі ухвалення державою рішень, внаслідок яких зменшуються доходи місцевих бюджетів, одночасно необхідно ухвалювати рішення про компенсацію таких втрат. Враховуючи вищезазначене, депутати Болехівської міської ради просять сприяти прискореному розгляду та ухваленню проєкту Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо зарахування частини акцизного податку з виробленого в Україні пального та частини акцизного податку з ввезеного на митну територію України пального до місцевих бюджетів у 2020 році», який 4 жовтня 2019 року зареєструвала група народних депутатів у Верховній Раді України. Це дозволить зберегти надійне джерело фінансування заходів та об’єктів соціальної та інженерної інфраструктури населених пунктів; зберегти додатковий інструмент боротьби з тіньовою економікою, через додатковий контроль з боку органів місцевого самоврядування за надходженнями від автозаправних станцій; забезпечити продовження реформи децентралізації, зокрема в частині гарантування сталих доходів місцевих бюджетів тощо.
Відтак, секретар Болехівської міської ради Ігор Герецький ознайомив присутніх на пленарному засіданні з проєктом рішення «Про звернення міської ради» до Президента України Володимира Зеленського, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо продовження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення до 2025 року. У зверненні депутати просять продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2025 року; розпочати широке, публічне, суспільне обговорення щодо впровадження ринку землі сільськогосподарського призначення та винести питання щодо зняття мораторію на землі сільськогосподарського призначення на всеукраїнський референдум. Депутати міської ради одноголосно підтримали текст звернення.
Продовжилося пленарне засідання розглядом проєкту рішення про внесення змін до міського бюджету на 2019 рік.
Далі директор комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медичної допомоги» Болехівської міської ради Івано-Франківської області Ольга Соболь доповіла про внесення змін до фінансового плану КНП «Центр первинної медичної допомоги» Болехівської міської ради Івано-Франківської області на 2019 рік та прозвітувала про діяльність закладу за період 2018-2019 р. Активно обговоривши та отримавши відповіді на поставлені запитання, депутати міської ради одноголосно підтримали вищезазначені проєкти рішень.
Одноголосним було і рішення міських обранців щодо затвердження передавального акту Болехівської центральної міської лікарні до правонаступника комунального некомерційного підприємства «Болехівська центральна міська лікарня» Болехівської міської ради Івано-Франківської області.
Ствердними рішеннями депутати внесли зміни до Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівників комунальних закладів охорони здоров’я, що перебувають у спільній власності територіальної громади міста Болехова, Реєстру об’єктів нерухомого майна, що перебуває в комунальній власності територіальних громад Болехівської міської ради та виклали у новій редакції додаток до Плану діяльності Болехівської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік.
Заслухавши звіт начальника відділу житлово-комунального господарства, будівництва, транспорту, екології та благоустрою міськвиконкому Богдана Чеха про роботу відділу за перше півріччя 2019 року, депутати вирішили визнати задовільною роботу відділу та доручили начальнику відділу продовжувати контроль за станом доріг комунальної власності та їх ремонтом; ощадливим використанням енергоносіїв бюджетними установами та своєчасним і в повному об’ємі розрахунком за їх використанням; дотриманням вимог чинного законодавства в частині охорони навколишнього природного середовища та благоустрою та своєчасною подачею пропозицій про фінансування міських програм.
Ствердними рішеннями депутати Болехівської міської ради проголосували за проєкти рішень, які стосувалися надання матеріальної допомоги.
Підтримав депутатський корпус і ряд проектів рішень, які стосувалися впорядкування земельних відносин. А це затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та надання земельних ділянок у власність, затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та передачі земельних ділянок у власність, поновлення строків дії договорів оренди земельних ділянок, надання дозволу на передачу орендованої земельної ділянки в суборенду тощо.
У ході пленарного засідання сесії депутати міської ради розглянули 50 питань порядку денного.
В результаті своєї роботи депутати міського представницького органу ухвалили проекти рішень із усіх питань порядку денного з внесеними змінами та доповненнями.
Після розгляду питань порядку денного виступив Василик Василь Іванович, мистецтвознавець, публіцист, кандидат філософських наук, який представив збірку сатиричних мініатюр соціально-політичного спрямування, "200 - іронічних поглядів на росіян - "братів" наших заклятих.

Бюджетна комісія міської ради обговорила фінансові питання

Сьогодні, 25 жовтня 2019 року, у Болехівській міській раді відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування, бюджету, регуляторної політики, місцевих податків і зборів. Участь у роботі комісії взяли голова комісії Марія...

Болехівська міська рада провела 46 пленарне засідання

Сьогодні, 24 вересня 2019 року, відбулося чергове пленарне засідання Болехівської міської ради. Головував на сесії, відповідно до розпоряджень міського голови, секретар міської ради Ігор Герецький. Участь у роботі 46 пленарного засідання...

Відбулося чергове пленарне засідання Болехівської міської ради

Вчора, 20 серпня 2019 року, відповідно до розпорядження міського голови відбулося чергове пленарне засідання 45 сесії Болехівської міської ради. Головував на сесії секретар міської ради Ігор Герецький, для роботи у пленарному засіданні...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація