Відбулося чергове пленарне засідання Болехівської міської ради
21 сер, 2019 0 Коментарів 582 Перегляди

Відбулося чергове пленарне засідання Болехівської міської ради

Вчора, 20 серпня 2019 року, відповідно до розпорядження міського голови відбулося чергове пленарне засідання 45 сесії Болехівської міської ради. Головував на сесії секретар міської ради Ігор Герецький, для роботи у пленарному засіданні зареєструвалося 19 депутатів міської ради. Участь у роботі сесії взяли також депутат Івано-Франківської обласної ради Юрій Черневий, керівники управлінь, відділів міськвиконкому, громадськість краю.
Свою роботу депутати розпочали із затвердження порядку денного.
Відтак міські обранці розглянули та прийняли проекти рішень щодо затвердження звіту міського бюджету за I півріччя 2019 року та щодо внесення змін до міського бюджету на 2019 рік, з якими присутніх детально ознайомила начальник фінансового управління міськвиконкому Наталія Дуб.
Про внесення змін до фінансового плану комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медичної допомоги» Болехівської міської ради Івано-Франківської області на 2019 рік на пленарному засіданні доповіла директор установи Ольга Соболь. Обговоривши вищезазначене питання, депутати Болехівської міської ради проголосували одноголосно за даний проект рішення.
Заступник міського голови Тетяна Лугова ознайомила депутатський корпус з проектом рішення «Про припинення діяльності Болехівської центральної міської лікарні шляхом її перетворення в комунальне некомерційне підприємство «Болехівська центральна міська лікарня» Болехівської міської ради Івано-Франківської області». У ньому йшлося про встановлення правонаступника всіх прав та обов’язків структури, а також затвердження складу комісії з реорганізації Болехівської центральної міської лікарні. Окрім цього, головному лікарю Болехівської ЦМЛ доручено забезпечити здійснення усіх організаційно-правових заходів, пов’язаних з реорганізацією юридичної особи шляхом її перетворення відповідно до вимог чинного законодавства України. Думка міських обранців не була одноголосною щодо цього питання, але набрала достатню кількість голосів для ухвалення рішення.
Далі внесли зміни до Положення про організаційний відділ виконавчого комітету Болехівської міської ради, а саме: виключили функції та завдання, які стосувалися підготовки матеріалів, формування, верстки та випуску газети «Ратуша» у зв’язку з ліквідацією редакції газети міської ради «Ратуша» та доповнили їх організацією роботи щодо виконання постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 2015 року №835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних».
Одноголосно міські обранці підтримали проект рішення, який стосувався затвердження переліку адміністративних послуг, що надаються через Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Болехівської міської ради. Цим рішенням затвердили перелік адміністративних послуг виконавчих органів міської ради, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади та адміністративних послуг соціального характеру, що надаються через Центр надання адміністративних послуг виконавчого комітету Болехівської міської ради. З переліком послуг можна буде ознайомитися після його оприлюднення на офіційному веб-сайті Болехівської міської ради у рубриці «Центр надання адміністративних послуг».
Ствердними рішеннями депутати звільнили від сплати адміністративного збору (плати) за державну реєстрацію змін про юридичну особу – Фонд підтримки підприємництва «Болехівський бізнес-центр», припинили та вилучили з оперативного управління Болехівської центральної міської лікарні індивідуально визначене майно, затвердили міську Програму поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2019-2023 роки, доповнили План діяльності Болехівської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2019 рік та надали дозвіл на списання контейнерів.
Позитивними були рішення обранців і при розгляді питань, які стосувалися надання допомог.
Депутатський корпус підтримав низку проектів, які стосувалися впорядкування земельних відносин. Зокрема, надано дозволи на виготовлення та затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, затверджено проекти та технічну документацію із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) та передачі земельних ділянок у власність, поновлено строки дії договорів оренди земельних ділянок, включено в перелік земельну ділянку для передачі у власність шляхом викупу, виведено із членів особистого селянського господарства громадян тощо.
Після обговорення питань порядку денного головуючий на пленарному засіданні Ігор Герецький повідомив депутатам міської ради, що до міської ради надійшла відповідь стосовно звернення про створення окремого відділу поліції в місті Болехові, яке міські обранці приймали на позачерговому пленарному засіданні у липні 2019 року та ознайомив їх з текстом документа.
Відтак секретар міської ради довів до відома присутніх на пленарному засіданні, що жителі міста Болехова надіслали міському голові Богданові Мельнику колективне звернення щодо вдосконалення організації дорожнього руху вулицею Данила Галицького, площею Івана Франка та вулицею Січових Стрільців у м.Болехові. Зокрема, у зверненні жителі міста просять встановити пристрої примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки (так звані «лежачі поліцейські») перед нерегульованими пішохідними переходами на вул..Д.Галицького (район «ДОК»), на пл.І.Франка та на вул..Січ.Стрільців (у районі розташування Болехівського ліцею №1 «Академічний» поблизу Болехівської міської бібліотеки та костелу Вознесіння Матері Божої РКЦ). А також нанести дорожню розмітку («зебру») на вказаних пішохідних переходах, оскільки вона відсутня, облаштувати зручні пологі з’їзди з тротуару на ці пішохідні переходи, щоб особи похилого віку, особи з інвалідністю, батьки з дитячими візками та діти могли безпечно переходити дорогу проїжджою частиною зазначених вулиць. Коментар до колективного звернення коротко надала представник громади, уповноважена особа Романа Копило. Зі свого боку Ігор Герецький доручив начальнику відділу ЖКГ БТЕБ міськвиконкому Богданові Чеху підготувати відповідне звернення голові Івано-Франківської обласної державної адміністрації Денисові Шмигалю та директору ДП «Дороги Прикарпаття» Андрію Сазонову.
Обговорили після пленарного засідання також питання ремонту дороги загального користування місцевого (районного) значення С 091505 Гериня-Болехів, забезпечення відведення води на розі вулиць Січ.Стрільців та о.В.Сухого, святкування 28-ї річниці Незалежності України у с.Бубнище тощо.

Бюджетна комісія міської ради обговорила фінансові питання

Сьогодні, 25 жовтня 2019 року, у Болехівській міській раді відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування, бюджету, регуляторної політики, місцевих податків і зборів. Участь у роботі комісії взяли голова комісії Марія...

Болехівська міська рада провела 46 пленарне засідання

Сьогодні, 24 вересня 2019 року, відбулося чергове пленарне засідання Болехівської міської ради. Головував на сесії, відповідно до розпоряджень міського голови, секретар міської ради Ігор Герецький. Участь у роботі 46 пленарного засідання...

Постійна депутатська комісія міської ради з питань бюджету провела чергове засідання

Сьогодні, від 20 вересня 2019 року року, відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування, бюджету, регуляторної політики, місцевих податків і зборів. Участь у роботі комісії взяли депутати міської ради Стельмах М.Я., Павлик...

0 Коментарів

Авторизація