Цифрограм 2.0: нова версія національного тесту на цифрову грамотність
20 травень, 2021 0 Коментарів 2 789 Переглядів

Цифрограм 2.0: нова версія національного тесту на цифрову грамотність

13 травня 2021 року Міністерство цифрової трансформації України запустило на онлайн-платформі Дія.Цифрова освіта нову версію національного тесту на цифрову грамотність громадян «Цифрограм 2.0». Тест містить 90 запитань.
Заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що Мінцифри врахувало відгуки користувачів і пропозиції щодо покращення бета-версії «Цифрограм», зокрема, у всіх запитаннях тепер тільки одна правильна відповідь, і найвища оцінка за Цифрограм 2.0 — 90 балів за кількістю запитань.
Платформа Дія.Цифрова освіта, де розміщений Цифрограм 2.0, розроблена за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва й реалізується Фондом Східна Європа та Фондом Innovabridge.
Національний тест на цифрову грамотність втілений за підтримки проекту «Зміцнення громадської довіри», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).
Також Мінцифри розширило і підсилило команду експертів для розробки «Цифрограм» версії 2.0. Зокрема, до команди експертів долучилась Академія цифрового розвитку.
Цифрограм 2.0 допоможе виявити загальний рівень цифрової грамотності, прогалини в цифрових навичках і зорієнтує, які саме компетенції варто вдосконалити. Завдання тесту систематизовані за сферами знань європейської рамки цифрових компетентностей для громадян DigComp 2.1., адаптованої українськими експертами.
Тестування передбачає перевірку базових знань і навичок із цифрової грамотності в 6 сферах:
  1. Основи комп’ютерної грамотності.
  2. Інформаційна та медіаграмотність. Вміння працювати з даними.
  3. Створення цифрового контенту.
  4. Комунікація і взаємодія в цифровому суспільстві.
  5. Безпека в цифровому середовищі.
  6. Вирішення технічних проблем. Навчання впродовж життя в цифровому суспільстві.
Кожна із цих сфер знань охоплює 5 цифрових компетентностей. Загалом оцінюються 30 цифрових компетентностей.
Компанії та організації можуть проходити Цифрограм 2.0 командами співробітників. Для цього необхідно ввести назву компанії українською мовою без лапок. 
Покращити рівень цифрової грамотності по окремих сферах можна на національній онлайн-платформі Дія.Цифрова освіта,  де розміщено в безкоштовному доступі більше 55 освітніх серіалів за участі експертів і селебріті. 

Розроблено Telegram-бот «Цифрограм. Твоя кібергігієна», який проводить експрес-тестування цифрових знань
Інші новини бер. 2021

Розроблено Telegram-бот «Цифрограм. Твоя кібергігієна», який проводить експрес-тестування цифрових

Робоча група, до складу якої увійшли спеціалісти Міністерства цифрової трансформації, Vodafone Україна, Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) та Координатор проектів ОБСЄ, розробила чат-бот, який проводить експрес-тестування цифрових знань....

Мінцифри запускає «Цифрограм» — національний тест на цифрову грамотність
Інші новини лис. 2020

Мінцифри запускає «Цифрограм» — національний тест на цифрову грамотність

Міністерство цифрової трансформації України запускає на онлайн-платформі Дія.Цифрова освіта національний тест на цифрову грамотність громадян Завдання тесту систематизовано за сферами знань європейської рамки цифрових компетентностей для громадян...

З’явився освітній серіал із цифрової грамотності для держслужбовців
Інші новини кві. 2020

З’явився освітній серіал із цифрової грамотності для держслужбовців

Міністерство цифрової трансформації України презентувало освітній серіал «Цифрова грамотність державних службовців 1.0. на базі інструментів Google». Освітній серіал охоплює можливості та особливості функціонування безкоштовних сервісів Google для...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація