Розроблено Telegram-бот «Цифрограм. Твоя кібергігієна», який проводить експрес-тестування цифрових знань
29 бер, 2021 0 Коментарів 742 Перегляди

Розроблено Telegram-бот «Цифрограм. Твоя кібергігієна», який проводить експрес-тестування цифрових знань

Робоча група, до складу якої увійшли спеціалісти Міністерства цифрової трансформації, Vodafone Україна, Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) та Координатор проектів ОБСЄ, розробила чат-бот, який проводить експрес-тестування цифрових знань.
Щоб розпочати тест, користувачам необхідно бути зареєстрованими в месенджері Telegram. Чат-бот доступний за посиланням https://t.me/digigram_ua_bot.
Проект став частиною національної ініціативи «Європейський тиждень цифрової грамотності в Україні», яку проводить Мінцифри з партнерами.
Інтерактивний Telegram-бот дозволяє не тільки швидко перевірити рівень цифрової грамотності, але й отримати нові знання, оскільки містить роз'яснення, підготовлені фахівцями, до кожного запитання. Чат-бот також дозволяє поділитися отриманим результатом з друзями чи колегами.
Перша версія чат-боту має тест на загальні знання, у якому є сім запитань із різних сфер: безпечне користування інтернетом, соціальні мережі та месенджери, перевірка правдивості інформації, мобільне шахрайство та загальний захист інформації.
Розробники планують періодично додавати у чат-бот нові тести та конкурси.
Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації України запустило на онлайн-платформі Дія.Цифрова освіта національний тест на цифрову грамотність громадян «Цифрограм». Завдання тесту систематизовано за сферами знань європейської рамки цифрових компетентностей для громадян DigComp 2.1., адаптованої українськими експертами.

Мінцифри з партнерами розроблять інноваційні програми навчання щодо цифрових професій і цифрових навичок
Інші новини бер. 2021

Мінцифри з партнерами розроблять інноваційні програми навчання щодо цифрових професій і цифрових

Міністерство цифрової трансформації України та студія онлайн-освіти співпрацюватимуть у сфері розвитку цифрових та інших навичок шляхом розробки освітніх матеріалів та інноваційних програм для навчання. Для цього сторони підписали меморандум....

Мінцифри збирається навчити 6 мільйонів українців цифрових навичок за 3 роки
Інші новини бер. 2021

Мінцифри збирається навчити 6 мільйонів українців цифрових навичок за 3 роки

ВУкраїні стартує тиждень Європейської цифрової грамотності. Його мета – підвищити рівень обізнаності про цифрову освіту. На сьогодні 53% українців перебувають нижче позначки «базовий рівень» у навичках з цифрової грамотності. 15,1% українців не...

Мінцифри запускає «Цифрограм» — національний тест на цифрову грамотність
Інші новини лис. 2020

Мінцифри запускає «Цифрограм» — національний тест на цифрову грамотність

Міністерство цифрової трансформації України запускає на онлайн-платформі Дія.Цифрова освіта національний тест на цифрову грамотність громадян Завдання тесту систематизовано за сферами знань європейської рамки цифрових компетентностей для громадян...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація