Володимир Зеленський: Вступ України до ЄС і НАТО – це передусім геополітичне рішення
08 лип, 2021 0 Коментарів 358 Переглядів

Володимир Зеленський: Вступ України до ЄС і НАТО – це передусім геополітичне рішення

Набуття Україною повноправного членства в Європейському Союзі й НАТО – це передусім геополітичне рішення, і лише потім питання реформ. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спільної прес-конференції з Президентом Литовської Республіки Гітанасом Наусєдою у Вільнюсі.
«Дуже часто членство України в ЄС, у Альянсі пов’язують з тими чи іншими реформами. Реформи дійсно дуже важливі... Багато європейських країн пройшли реформування раніше за Україну. Але якщо ми говоримо відверто про терміни, про ситуацію, про війну, про те, в якій ситуації Україна проводить реформи, – я вважаю, що ми найшвидші сьогодні в Європі», – сказав Глава Української держави, зауваживши, що жодній країні він не побажав би опинитися в таких обставинах.
«Ми дуже швидкі, ми мінімально бюрократичні, ми розуміємо, яка ціна часу для нас. Тому що час у нас вимірюється людськими життями. Тому я думаю, що ми на сьогодні проводимо реформ більше, ніж більшість країн», – додав Володимир Зеленський.
Президент України також зазначив, що всі реформи впроваджуються в такому темпі не тому, що це потрібно ЄС чи іншій організації, а тому, що це необхідно самій Україні.
«Не реформуючи Україну, ми не зможемо бути потужними й міцними», – наголосив він.
Володимир Зеленський додав, що, незважаючи на необхідність захищатися від агресії й витрачати великі кошти на обороноздатність армії, Україна знаходить сили на реформи та реалізацію великих інфраструктурних проектів, зокрема на будівництво доріг та мостів.
«Тому я вважаю, що питання ЄС і НАТО все ж таки частково пов'язане з реформами, але здебільшого це питання політичне», – сказав Президент.
На його думку, найголовніше – щоб український народ не втратив віру в те, що Європейський Союз дійсно бачить Україну рівноправним членом. За словами Президента, українці відстоюють ті ж самі принципи, що й європейці, і заплатили високу ціну за те, щоб бути повноправними членами Євросоюзу.
Разом з тим Володимир Зеленський зауважив, що багато країн ЄС справді підтримують євроінтеграційні прагнення України.
«У нас дуже багато друзів», – констатував Президент і висловив переконання, що завдяки таким державам Україна має європейську перспективу.

Міноборони розробляє Стратегію воєнної безпеки на основі новітньої Стратегії нацбезпеки України, запропонованої Президентом
Інші новини вер. 2020

Міноборони розробляє Стратегію воєнної безпеки на основі новітньої Стратегії нацбезпеки України,

Міноборони веде роботу над Стратегією воєнної безпеки, виходячи з актуальних доктринальних засад Стратегії національної безпеки, введеної у дію Президентом України 14 вересня 2020 року. Передусім акцент у документі буде зроблено на розвитку...

Нова Стратегія нацбезпеки визначає алгоритм дій на шляху до членства НАТО
Інші новини вер. 2020

Нова Стратегія нацбезпеки визначає алгоритм дій на шляху до членства НАТО

Європейська та євроатлантична інтеграція є пріоритетом національної безпеки та інтересів України. Про це йдеться у Стратегії національної безпеки України, яку було затверджено указом Президента 14 вересня. «Стратегія національної безпеки, чітко...

Володимир Зеленський: Ми маємо захищати право кожної національної меншини знати свою мову, але всі громадяни України повинні знати українську
Інші новини травень. 2020

Володимир Зеленський: Ми маємо захищати право кожної національної меншини знати свою мову, але всі

Президент Володимир Зеленський наголошує, що мовне питання в Україні не стоїть. Глава держави сподівається на підписання меморандуму про порозуміння з Угорщиною. «У нас багато різних меншин. Така країна. Стільки кордонів. Така історія. Ми повинні...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація