☝️В умовах воєнного стану особи без постійного місця проживання отримують соціальні послуги
28 кві, 2022 0 Коментарів 636 Переглядів

☝️В умовах воєнного стану особи без постійного місця проживання отримують соціальні послуги

В умовах воєнного стану продовжується надання соціальних послуг вразливим верствам населення – бездомним особам та особам, звільненим з місць позбавлення волі.
? Надавачі соціальних послуг усіх форм власності та господарювання продовжують здійснювати виявлення та облік бездомних осіб, надавати соціальні послуги: притулку, у тому числі нічного, реінтеграції та соціальної адаптації, підтриманого проживання.
Заклади для бездомних осіб працюють в інтенсивному режимі, зокрема, долучилися до надання допомоги та послуг внутрішньо переміщеним особам.
Так, наповненість комунальної установи «Будинок нічного перебування» Криворізької міської ради на цей час складає понад 120% від можливостей, в зв’язку з тим, що збільшилась кількість не лише основних клієнтів закладу, а й переселенців з інших регіонів України.
На базі благодійної організації «Світло надії» (м. Полтава) додатково до роботи закладу для бездомних та звільнених осіб організовано роботу шелтерів для переселенців. «На сьогодні організовано роботу 4 шелтерів, в яких проживає 126 переміщених осіб, заплановано розширення ще 30 місць», - зазначив керівник організації Роман Дрозд.
Особливої уваги в умовах сьогодення потребують ВІЛ-інфіковані особи та особи, хворі на туберкульоз. Нагальною потребою для цих осіб, окрім соціальних послуг, є забезпечення безперервності отримання відповідних медичних препаратів. У Черкаській області благодійна організація «100 відсотків життя» продовжує здійснювати соціальний супровід та вирішувати питання отримання медичних препаратів клієнтів з ВІЛ та ТБ, у тому числі з інших областей. Завдяки роботі цієї організації більше 150 осіб з ВІЛ стали на облік в Черкаській області та продовжують отримувати антиретровірусну терапію, одна особа з ТБ продовжує лікування в області.
В цілому БО «100 відсотків життя» з перших днів війни переформатувала свою роботу та додатково спрямувала її на надання допомоги вимушено переселеним людям (мм. Чернігів, Суми, Харків, Донецьк, Луганськ). 
На базі організації з 2012 року працює два центри: один для людей, які опинилися в складних життєвих обставинах (бездомні, звільнені з місць позбавлення волі, особи, які мають довготривалі хвороби) та для жінок з дітьми, які постраждали від насильства. «Ми переоблаштували обидва центри для прийому людей, які їдуть з областей, де відбуваються бойові дії. В березні цього року в співпраці з центром громадського здоров’я МОЗ України та БО «Світло Надії» (м. Полтава) працівниками організації були зібрані необхідні речі (продукти харчування, солодощі, вода, засоби гігієни, спальники тощо) та передано їх до Чернігівської районної лікарні, де перебувало евакуйованих 40 пацієнтів з туберкульозом, та нашим партнерам з БО «Чернігівська МЕРЕЖА», які залишилися під обстрілами в Чернігові, щоб допомагати хворим людям, людям з інвалідністю та іншим людям, які потребують допомоги», -  зазначила керівник організації Наталія Несват.
На сьогодні завдяки роботі БО «100 відсотків життя» більш ніж 500 людей з числа вимушено переселених отримали послуги з ночівлі, отримали притулок на базах існуючих центрів організації. Понад 100 ВІЛ-інфікованих осіб, які були вимушені покинути свої домівки через бойові дії, отримали соціальний супровід та необхідне лікування. Більше ніж 80 сімей з числа вимушених переселенців отримали грошову підтримку та понад 300 осіб з числа ВПО отримали гуманітарну допомогу. Щоденно до організації звертаються понад 80 сімей за допомогою. 
Надання соціальних послуг бездомним особам в умовах воєнного стану є важливою складовою системи соціального захисту населення.
ℹ️ Довідково: За інформацією Національної соціальної сервісної служби станом на 01.01.2022 в Україні функціонувало 73 заклади для бездомних осіб (з них 61 заклад комунальної форми власності), в яких протягом 2021 року перебувало на обслуговуванні 32,6 тис. осіб.



В Україні вводиться кримінальна відповідальність за фото- та відеозйомку переміщень військовослужбовців, зброї і техніки
Інші новини бер. 2022

В Україні вводиться кримінальна відповідальність за фото- та відеозйомку переміщень

Санкція статті передбачає покарання від трьох до дванадцяти років позбавлення волі. 24 березня Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №7189 «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо забезпечення...

В умовах воєнного стану: Кабмін заборонив стягнення штрафів за несплату комуналки
Інші новини бер. 2022

В умовах воєнного стану: Кабмін заборонив стягнення штрафів за несплату комуналки

Із самого початку потрібно зазначити, що громадяни не звільнені від обов’язку сплачувати за комунальні послуги, які були отримані ними після запровадження воєнного стану. Наразі в законодавстві відсутня норма, яка б дозволяла не платити комуналку в...

Люди, які вимушено перемістились через активні бойові дії, отримають по 2 або 3 тисячі гривень допомоги на проживання
Інші новини бер. 2022

Люди, які вимушено перемістились через активні бойові дії, отримають по 2 або 3 тисячі гривень

Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України, повідомила, що внутрішньо переміщені особи, які змушені були покинути місце постійного проживання у зв’язку з широкомасштабним вторгненням Російської Федерації в Україну, отримають допомогу на...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація