Цього року заплановано оцифрувати програму для середньої та старшої шкіл і запустити застосунок “Всеукраїнська школа онлайн”
09 кві, 2021 0 Коментарів 328 Переглядів

Цього року заплановано оцифрувати програму для середньої та старшої шкіл і запустити застосунок “Всеукраїнська школа онлайн”

Мінцифри разом з МОН та ГС “Освіторія” запустить мобільний застосунок “Всеукраїнська школа онлайн” у 2021 році
Пандемія змінила весь світ — дала поштовх стрімкій цифровізації усіх сфер. А дистанційне навчання — нова реальність для учнів, студентів та вчителів не лише в Україні. Саме тому Мінцифри цифровізує максимум послуг — тепер отримати всі необхідні знання можна онлайн. Після створення онлайн-платформи “Всеукраїнська школа онлайн”, Мінцифри разом з ГС “Освіторія” планують запустити ще й мобільний застосунок. Тепер відеоуроки, тести та матеріали з 18 шкільних предметів будуть доступними в кілька кліків. Про це розповів Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час інтерв’ю виданню КП в Україні. 
Всеукраїнська школа онлайн забезпечує кожному учневі та вчителю в Україні рівний, вільний і безкоштовний доступ до якісного навчального контенту. Нею користуються вже майже 155 тисяч школярів, учнів та батьків. А в 2021 році “Всеукраїнська школа онлайн” стане доступною й у мобільному застосунку.
“У найближчий рік ми плануємо оцифрувати програму для середньої та старшої шкіл (5-11 класи) з основних предметів. Вони з'являються в режимі реального часу — нові уроки щотижня. Серед амбіційних планів — підключення 6 тисяч об'єктів соціальної інфраструктури до швидкісного інтернету, в тому числі й усі школи. Потрібно ввести новий предмет про цифрову грамотність або інтегрувати його в інформатику. Якщо раніше популяризували технології, тепер потрібно навчити дітей з 1-го класу правильно ними користуватися”, — зазначив Михайло Федоров. 
Діти зможуть користуватися як платформою, так і мобільним застосунком для навчання під час карантину, а також для ознайомлення з темою, яку пропустили у школі через відсутність або з інших причин. Для вчителів розроблені рекомендації для проведення змішаного та дистанційного навчання за допомогою навчальних матеріалів платформи.
Питання цифрової грамотності є актуальним як ніколи, зважаючи на стрімку цифровізацію світу. У минулому році на порталі Дія. Цифрова освіта Мінцифри запустила курс для вчителів, який навчав використовувати різні безкоштовні рішення для навчання школярів. Він став одним із найпопулярніших на освітній платформі — курс пройшли більше 30 тисяч учителів.
Сьогодні також відбулась презентація розширення функціоналу електронної платформи Всеукраїнська школа онлайн. Для того, щоб кожен учитель міг ефективніше організувати процес дистанційного та змішаного навчання, на допомогу прийде "Кабінет вчителя ВШО". Це новий важливий інструмент, що допоможе зробити процес онлайн-навчання якіснішим. За допомогою кабінету вчитель відстежуватиме успішність кожного учня та влаштовуватиме дискусії.
Над розробкою Всеукраїнської школи онлайн, її контентом та функціоналом командно працюють Міністерство освіти і науки України, Міністерство цифрової трансформації, Український інститут розвитку освіти та ГС "Освіторія". Кабінет учителя та додаток запускаються за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.
Більше про плани Мінцифри, боротьбу з корупцією за допомогою технологій, онлайн-вибори та цифрову освіту для українців читайте в інтерв’ю Михайла Федорова в “КП в Україні”.

Всеукраїнська школа онлайн, освітні серіали та підключення до інтернету, - Михайло Федоров про

Міністерство цифрової трансформації активно розробляє цифрові продукти для онлайн-освіти та веде перемовини з видатними розробниками технологічних рішень про надання безкоштовного доступу до них для вчителів та учнів. Про це Міністр цифрової...

Нові можливості на платформі «Всеукраїнська школа онлайн»

З початку роботи платформи «Всеукраїнська школа онлайн» на ній зареєструвались понад 120 тис. користувачів, які взаємодіяли з ВШО 15 млн разів.«Всеукраїнська школа онлайн» стала якісною допомогою для вчителів, учнів та їхніх батьків під час...

МОН та Мінцифри запустили платформу «Всеукраїнська школа онлайн»

11 грудня Міністерство освіти та науки України спільно з Українським інститутом розвитку освіти та Міністерством цифрової трансформації України з метою забезпечення рівного доступу до якісної шкільної освіти учнів 5-11 класів запустили платформу для...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація