Актуальні питання з протидії домашнього насильства обговорили на нараді у заступниці міського голови Ілони Калитин
07 лют, 2023 0 Коментарів 544 Перегляди

Актуальні питання з протидії домашнього насильства обговорили на нараді у заступниці міського голови Ілони Калитин

На сьогодні насильство є однією з гострих соціальних проблем. Його жертвами водночас можуть ставати як жінки, так і чоловіки. Проте, за  статистикою, переважна частина насильницьких дій спрямовується на жінок та дітей. 

Насильство не обмежується фізичною, сексуальною та психологічною шкодою. До нього також відносять залякування, страждання, примус і позбавлення свободи. Насильницькі дії можуть спрямовуватися на одну людину або усіх членів родини, але трапляються випадки, коли насильство здійснюється проти окремих соціальних груп чи у суспільстві загалом. 

Інформаційні матеріали щодо запобігання та протидії домашньому насильству в Україні адресовані усім фахівцям, які працюють з дітьми та молоддю на рівні громад. У них дається визначення поняття «насильство», окреслені типологія, форми та наслідки насильства, а також нормативно-правові засади запобігання та протидії домашньому насильству, у т.ч. над дітьми, основні форми і методи профілактики насильства. 

Обговорення спільного алгоритму дій суб’єктів, що реалізовують державну політику з протидії домашнього насильства та насильства за ознакою статі на рівні місцевої громади стало ключовим питанням наради у заступниці міського голови Ілони Калитин. 

Окрему увагу приділили отриманню повідомлень з приводу вчинення домашнього насильства над дітьми та обговорили можливість утворення мобільної бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим  Болехівської територіальної громади. 
За останні п’ять років на території громади органом місцевого самоврядування зареєстровано одне звернення щодо вчинення домашнього насильства та два повідомлення щодо жорстокого поводження з дітьми. Застосовано три послуги кризового та екстреного втручання при виявленні загрози життю та здоров’ю дітей. 

Інформація про роботу Болехівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за

Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводить роботу із сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах. Установа внесена до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг який розроблено Міністерством соціальної...

Соціальні служби отримали засоби індивідуального захисту

15 травня директор Івано-Франківського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ростислав Микитюк і головний спеціаліст відділу з питань запобігання дитячій бездоглядності служби у справах дітей Івано-Франківської...

Насильству немає виправдання

Побої і знущання у сім’ї для багатьох є щоденною реальністю, про яку мовчать. Мовляв, усі так живуть, тож треба терпіти. Терпіти більше не треба. Якщо ви постраждали від домашнього насильства, ви захищені Законом і маєте право на повноцінну...

0 Коментарів

Авторизація