Інформація про роботу Болехівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за 2022 рік
01 лют, 2023 0 Коментарів 358 Переглядів

Інформація про роботу Болехівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за 2022 рік

Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводить роботу із сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах. Установа внесена до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг який розроблено Міністерством соціальної політики України  - рядок 3000 ідентифікатор запису 120203182.
Структуру та штатний розпис Болехівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на 2022 рік затверджено відповідно до рішення Болехівської міської ради від 25.05.2021 року «Про затвердження структури виконавчих органів Болехівської міської ради, загальної чисельності апарату ради та її виконавчих органів» та розпорядження міського голови від 04.01.2022 року №1-р «Про затвердження штатного розпису Болехівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді». Згідного даного рішення існує невідповідність по відношенню до типової структури і штатів, що затверджуються Мінсоцполітикою: у центрі відсутні соціальні менеджери (1 штатна одиниця – до 30 тис. населення ), фахівці з соціальної роботи (1 штатна одиниця -  на один населений пункт, що входить до складу територіальної громади, у гірській місцевості (незалежно від чисельності населення), психолог (1 штатна одиниця), бухгалтер (1 штатна одиниця).
Рішення сесії міської ради від 22.12.2020р. № 18-02/20 затверджено Програму виконання основних заходів, передбачених міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на 2021-2023 роки. Згідно кошторису на 2022 рік  затверджено кошти в сумі 6,0 тис.грн. Відповідно до розпорядження міського голови від 14.11.2022 року № 320-р «Про  підготовку та Дня Святого Миколая з метою з метою виховання дітей і збереження народних традицій, звичаїв придбано солодощі до Дня Святого Миколая для дітей з інвалідністю, дітей учасників бойових дій АТО, ООС.
Ведеться облік  сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах та здійснюється соціальне інспектування, обстеження житлово-побутових умов та оцінка потреб, планується і визначаються методи та здійснюється соціальний супровід сімей в складних життєвих обставинах.
  На соціальному супроводі перебуває:
  • 7 сімей в яких виховується 24 дитини. З них 3 сім’ї ВПО та 4 сім’ї мешканців громади Даним сім’ям надаються послуги консультування, соціальної профілактики. У звітному періоді з соціального супроводу знято 2 сім’ї ВПО які подолали складні життєві обставини; 1 сім’я знята з супроводу у зв’язку зі зміною місця проживання. 
  •  молоді особи із 2 сімей  перебувають у конфлікті з законом – надаються послуги консультування, соціальної профілактики (одна сім'я у якій виховується троє дітей   інша  - сім’я опікуна)
  • одна сім’я звернулась до ЦСССДМ  за для отримання послуги консультування та представництва інтересів особи з інвалідністю.
-    послугу представництва інтересів  також отримує сім’я загиблого учасника бойових дій - СЖО мінімізовано, 
-    16 сімей у яких виховується 29 дітей отримують послугу соціального супроводу сімей, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, що мають відповідний статус.  
Відповідно до  рішення сесії Івано-Франківської обласної ради від 10.09.2021 №223-9/2021 «Про внесення змін до обласного бюджету на 2021 рік», рішення сесії Болехівської міської ради від 27.10.2021 №02-13/21 «Про внесення змін до бюджету Болехівської міської територіальної громади на 2021 рік»  одній особі з числа дітей сиріт  призначено компенсацію у сумі 391 313 тис. гривень, за належні для отримання житлові приміщення для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України  від 26.05.2021 № 615 «Деякі питання забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків». З особою було укладено договір  про надання соціальних послуг та забезпечення соціального супроводу. Їй надавалась соціальна послуга консультування щодо вибору житла та оформлення права власності на нього, а також здійснюються інші заходи, спрямовані на забезпечення їх права на житло. На даний момент особа придбала житло на території Калуської територіальної громади.
В результаті перевірки використання коштів державної допомоги при народженні дитини нецільового використання коштів не виявлено. За звітний період 2022 року даний вид виплат отримали 253 сім’ї. 
Щодо соціальних послуг які надаються Болехівським МЦСССДМ за рік найбільш затребуваними є:
  • консультування  -  671 послуга;
  • соціальна профілактика – 91 послуг;
  • соціального супроводу сімей, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування  - 16 послуг;
  • соціального супроводу сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах – 15 послуг;
  • інформування – 683 послуги;
  • представництва інтересів –  1 послуга
         Інформацію про діяльність Центру та прийняті рішення оприлюднюється на сайті Болехівської міської ради та на інших ресурсах відповідно до вимог чинного законодавства. забезпечується систематичне ведення обліку документів, що знаходяться у володінні Центру, обліку запитів на інформацію; запитувачам надається право робити виписки з документів, фотографувати, копіювати, сканувати їх, записувати на будь – які носії інформації тощо, окрім даних які законодавчо віднесені до конфіденційних. В межах своїх повноважень здійснюється діяльність та  заходи щодо створення баз персональних даних та обробки персональних даних у них відповідно до вимог чинного законодавства.
Постійно вдосконалюється організація роботи і підвищується професійну кваліфікацію в КНЗ «Івано-Франківський обласний центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій». Працівник МЦСССДМ отримав сертифікат курсу «Запобігання торгівлі людьми» відповідно до проекту ОБСЄ в Україні, сертифікат курсу «Протидія торгівлі людьми» Міністерства соціальної політики, пройшов професійну сертифікацію бухгалтерів в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, підвищення кваліфікації працівників на базі Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника.

Директор центру виконує повноваження секретаря Спостережної комісії при виконавчому комітеті Болехівської міської ради затвердженої рішенням виконавчого комітету  від 28.01.2021 року №09 «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Болехівської міської ради від 25.06.2020 № 22 «Про затвердження складу Спостережної комісії при виконавчому комітеті Болехівської міської ради», повноваження секретаря місцевої комісії для формування пропозицій щодо потреби в субвенції за напрямами та використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа затвердженої рішенням виконавчого комітету  від 31.08.2021 року «Про створення місцевої комісії для формування пропозицій щодо потреби в субвенції за напрямами та використання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа» та повноваження секретаря комісії щодо розгляду заяв членів сімей осіб, які загинули (пропали безвісти), померли, та осіб з інвалідністю про призначення грошової компенсації затвердженої рішенням виконавчого комітету  від 30.09.2021 №129. 

В рамках реалізації проєкту « SMILE – Підтримка дітей, молоді та їхніх сімей під час кризової ситуації в Україні» на території Болехівської міської територіальної громади з вересня 2022 у Болехівському МЦСССДМ працює фахівець із соціальної роботи. 

Завдяки підтримці міжнародних донорів та партнерських організацій  ЮНІСЕФ Україна  фахівець із соціальної роботи Болехівського МЦСССДМ отримав планшет для підтримки   своєї професійної діяльності, виконання обов'язків щодо виявлення та ведення випадків, соціального супроводу  вразливих сімей з дітьми, дітей, залишених без батьківського піклування. 
Налагоджено співпрацю з БО «БФ Карітас-Івано-Франківськ УГКЦ» щодо допомоги сім’ям ВПО та  особам соціально вразливих категорій також з
Мобільна бригада, яка провадить свою діяльність на території Калуського району у рамках реалізації проекту "Інтегрована підтримка через міждисциплінарні мобільні команди", який реалізовується міжнародним благодійним фондом "Українська фундація громадського здоров'я " у співпраці та фінансової підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ)  також долучається до надання соціально-психологічної підтримки та послуг особам, які постраждали від військових дій.
У рамках реалізації проєкту «Мережа радників з інклюзії»   Болехівській міській раді відбулася мотиваційна зустріч за участю представників громадської спілки «Луганська асоціація організацій осіб з інвалідністю» з метою розвитку інклюзії та залучення до роботи на користь громади осіб з інвалідністю серед жителів Болехівської територіальної громади, та запровадження інституту інклюзивного громадського радника. Перше навчання школи інклюзивних громадських радників відбулось у м. Львів. Наступним етапом реалізації проєкту стало проведення  соціологічного дослідження у формі фокус-групи для Болехівської територіальної громади за участю жителів громади та ВПО, на якому обговорили основні проблеми життєдіяльності громади, потреби та інтереси людей з інвалідністю.

Планшет в рамках проекту «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни»

Завдяки підтримці міжнародних донорів та партнерських організацій фахівець із соціальної роботи Болехівського міького центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді отримав планшет для підтримки своєї професійної діяльності. Даний технічний...

Соціальні служби отримали засоби індивідуального захисту

15 травня директор Івано-Франківського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ростислав Микитюк і головний спеціаліст відділу з питань запобігання дитячій бездоглядності служби у справах дітей Івано-Франківської...

Засідала Спостережна комісія

03.02.2020 року проведено засідання Спостережної комісії при Болехівському міськвиконкомі. На засідання комісії було запрошено Назарчук Оксану Миронівну, - начальника Долинського МРС філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області. На порядок...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація