Вакцинація – це дієвий та ефективний, а часто і єдиний метод вберегтися від багатьох захворювань
20 лип, 2022 0 Коментарів 421 Перегляд

Вакцинація – це дієвий та ефективний, а часто і єдиний метод вберегтися від багатьох захворювань

На переконання директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ігоря Дмитренка, це вкотре доводить пандемія COVID-19, яку ми переживали в кілька хвиль. І хоча з часом було вдосконалено методику надання медичної допомоги та скореговано протоколи лікування коронавірусної хвороби, проте найефективніше долати цю недугу допомогла імунізація двома, або й трьома дозами.
«Варто пам’ятати, що крім коронавірусної інфекції є багато небезпечних захворювань, якими можна занедужати не тільки в дитинстві, але й в дорослому віці, а перехворівши – отримати важкі ускладнення. Тому так важливо подбати про свій захист та захист своїх рідних завчасно, а отже, отримати всі вакцини згідно календаря щеплення. Про рутинну вакцинацію не варто забувати і в умовах воєнного стану, адже Україні потрібна сильна і здорова нація», – зазначив Ігор Дмитренко.
До речі, календар щеплення передбачає обов’язкову імунізацію від десяти захворювань. Серед них –туберкульоз, поліомієліт, дифтерія, правець, кашлюк, кір, гепатит, гемофільна інфекція, краснуха та епідемічний паротит.
В області наявні всі необхідні вакцини, в тому числі й від коронавірусу, а саме: Pfizer та CoronaVac у достатній кількості. Зауважимо, що вся вакцина в Україні та в області зокрема, – якісна, безпечна, сертифікована, а також безкоштовна.
Відтак керівник профільного департаменту ОДА закликав отримати бустерну дозу для підвищення рівня захисту та покращення ефекту від двох попередніх доз щеплення.
Пройти імунізацію, як рутинну, так і від СOVID-19, можна в пунктах щеплення, звернувшись до свого сімейного лікаря. Це стосується і внутрішньо переміщених осіб.
Нагадаємо, на Прикарпатті функціонують три центри масової вакцинації населення: в Калуші, Верховині та Надвірній.

Вакцинація – єдиний спосіб захистити життя та здоров’я від багатьох небезпечних хвороб

Від початку війни, яку розгорнув російських окупант, в нашу область приїхали понад 143 тисячі внутрішньо переміщених осіб. Великі скупчення людей сприяють поширенню інфекційних хвороб. Кір, краснуха, епідемічний паротит, поліомієліт, дифтерія,...

На Прикарпатті у ковідних лікарнях розгортають додаткові ліжка із підведеним киснем

На сьогодні в Україні зафіксували рекорду кількість хворих на COVID-19 за добу – майже 24 тисячі осіб, 614 померли. Не виняток й Івано-Франківщина. За минулу добу захворіли 599 прикарпатців. У четвер, 21 жовтня, під час пресбрифінгу директор...

Імунізація – свідоме ставлення до свого здоров’я

Традиційно у квітні проводиться Всесвітній тиждень імунізації. Його мета – поширення інформації про те, що завдяки вакцинації врятовано мільйони життів і це найбільш безпечний та ефективний метод боротьби з інфекційними захворюваннями. У рамках...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація