На кладовищах у Міжріччі та Гузієві зносять аварійні дерева
29 бер, 2023 0 Коментарів 275 Переглядів

На кладовищах у Міжріччі та Гузієві зносять аварійні дерева

До зрізання старих і аварійних дерев на сільських кладовищах залучили промислових альпіністів.

Як розповів директор комбінату комунальних господарств Геннадій Микитин, зрізка дерев на кладовищі є технічно складним процесом, адже працювати потрібно так, щоб не пошкодити надгробні пам’ятники чи огорожу. У більшості випадків залучити автовишку неможливо, адже через щільність могил тут вона не проїде. Тому вирішили звернутися до бригади промислових альпіністів з Києва. 

У своїй роботі альпіністи використовують професійне спорядження та страховку. Спочатку вони знизу доверху обрізають усе гілля, відтак зверху донизу розрізають стовбур. Тонке зрізане гілля падає на землю, а великі гілки та більші частини дерева спускають на мотузках.

- Люди часто зверталися із проханням зрізати аварійні дерева на кладовищі, - каже староста округу Лілія Герило. - У зв'язку з сильними літніми буревіями або налипанням мокрого снігу, ламалися гілки, верхівки. І ці пошкоджені частини дерев падали на могили та завдавали чималої шкоди. Тому такі роботи вкрай необхідні.

Така ж ситуація, за словами старости Гузіївського старостинського округу Лідії Олевич, і на їхньому сільському кладовищі. Дерева старі, розлогі, аварійні, тому потребували видалення.

Прибирають територію кладовищ після зрізки дерев працівники Болехівського комбінату комунальних підприємств. Зрізану деревину використають для господарських потреб старостинських округів.

У Гузієві омолоджують старі дерева

Роботи проводять працівники Болехівського комбінату комунальних підприємств. Обрізають крони дерев, щоб підвищити життєздатність зелених насаджень, адже таке обрізання стимулює утворення молодих пагонів. А ще – щоб забрати сухі, травмовані чи...

На кладовищі у Болехові зносять старі аварійні дерева

Працівники Болехівського комбінату комунальних підприємств зрізають старі та аварійні дерева на одному з кладовищ міста. До цих робіт залучили й фахівців, які спеціалізуються на видаленні дерев на кладовищах та міських територіях методами...

Тривають роботи з комплексного благоустрою території міста

Цими днями на території міста зносять аварійні та сухостійні дерева, які підлягають видаленню і несуть безпосередню загрозу пішоходам, транспортним засобам, будівлям і лініям електропередач. Вчора працівники Болехівського комбінату комунальних...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація