Депутати Болехівської міської ради ухвалили єдині правила встановлення дитячих майданчиків у місті
22 січ, 2020 0 Коментарів 683 Перегляди

Депутати Болехівської міської ради ухвалили єдині правила встановлення дитячих майданчиків у місті

21 січня 2020 року відбулася чергова 50 сесія Болехівської міської ради. Одне з винесених на  пленарне засідання питань -  «Про затвердження Порядку встановлення дитячих майданчиків у місті Болехові».
Як доповів начальник відділу містобудування та архітектури і землеустрою міськвиконкому Володимир Нідермаєр, Порядок затверджується з метою впорядкування правового регулювання відносин, які виникають у зв’язку із встановленням дитячих майданчиків на території міста Болехова, визначення єдиних правил отримання дозволу на встановлення і обслуговування конструкцій.
Доповідач зазначив, що нормативно-правовий акт розроблений  з врахуванням вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів», Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».
Відповідно до запропонованого проекту, встановлення дитячих майданчиків у Болехові надалі здійснюватиметься на підставі рішення виконавчого комітету Болехівської міської ради про надання дозволу на встановлення дитячих майданчиків за зверненням фізичної чи юридичної особи. До звернення заявнику необхідно подати відповідні документи. З їх переліком можна ознайомитися у відділі містобудування та архітектури і землеустрою міськвиконкому. 
У ході розгляду питання депутати цікавилися, коли розпочне діяти Порядок та як бути із тими майданчиками, які вже встановлені, зокрема й на Співочому полі у Болехові. На запитання обранців доповідач повідомив, що відповідно до Регламенту роботи Болехівської міської ради рішення вступить у дію з дня його оприлюднення на офіційному вебсайті міської ради. 
Свій коментар з цього приводу надав міський голова Богдан Мельник. Він звернув увагу депутатів міської ради на те, що дискусії з приводу визначення місця встановлення дитячого майданчика у Болехові тривали два роки. Однак, за його словами, результату вони не дали, бо всупереч наданим пропозиціям, самовільно, без погодження з Болехівською міською радою дитячий майданчик таки встановили на Співочому полі. 
«Болехівська міська рада є органом місцевого самоврядування на своїй території, до відання якого належить вирішення відповідно до закону питань регулювання земельних відносин, надання дозволів та погоджень на порушення, будівництво, влаштування різного роду об’єктів благоустрою. При виконавчому комітеті Болехівської міської ради також діє дорадчий орган - архітектурно-містобудівна рада, до складу якої входять  фахівці у галузі будівництва, містобудування та архітектури, представники громадськості.  Архітектурно-містобудівна рада,   згідно   з    наданими    чинним    законодавством повноваженнями  у   сфері  містобудування  та архітектури, розглядає містобудівну та  проєктну   документацію  і  надає   рекомендації  з питань  планування,   забудови  та  іншого   використання  територій міста, - зазначив Богдан Мельник. - На засіданні архітектурно-містобудівної ради розглядалося питання влаштування дитячого спортивного майданчика у Болехові. Тоді рада одноголосно ухвалила рішення про влаштування майданчика у міському парку «Арборетум». Таке місце його розташування, на думку фахівців та громадськості, має ряд переваг. Підтримує таку позицію й керівництво міської ради. З відповідними пропозиціями ми зверталися до голови Івано-Франківської облдерж­адміністрації та  в департамент   будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської облдержадміністрації. Але, на жаль, дитячий майданчик встановили самовільно, без погодження з Болехівською міською радою та всупереч наданим пропозиціям».
Крім цього, міський очільник звернув увагу присутніх на те, що розміщення дитячого спортивного майданчика на Співочому полі є недоцільним, оскільки на даній території проводяться урочисті масові міські заходи, відзначаються державні та професійні свята, ювілейні дати. На цій території розміщувалися виїзні розважальні атракціони, організовували свої виступи  циркові колективи. Іншого такого місця на території міста немає.
За словами керівника міста, Болехівська міська рада як орган місцевого самоврядування завжди сприяє та підтримує всілякі починання, добрі наміри, цікаві ідеї, важливі для громади ініціативи і проєкти, які реалізуються відповідно до норм чинного законодавства та при погодженні з владою. Міська рада сприяла встановленню майданчика у місті та не створювала ніяких перешкод. Непорозуміння виникли саме через те, що майданчик встановили на земельній ділянці, яка не була відведена для цього.  
Після обговорень проєкт рішення, яким затвердили Порядок встановлення дитячих майданчиків у місті Болехові, був підтриманий одноголосно. 

Триває підготовка до першого у цьому році пленарного засідання

Нагадуємо, що відповідно до розпорядження міського голови, 21 січня 2020 року о 10.00 годині у Болехівській міській раді (кабінет міського голови) відбудеться чергове пленарне засідання 50 сесії Болехівської міської ради. Передує пленарним...

Триває підготовка до 49 пленарного засідання Болехівської міської ради

Сьогодні, 16 грудня 2019 року, під головуванням депутата міської ради Валерія Гутака відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування територій, містобудування, архітектури та регулювання земельних відносин. Участь у ньому...

Постійна комісія міської ради з питань регулювання земельних відносин провела чергове засідання

Відповідно до розпорядження міського голови, 26 листопада 2019 року о 10.00 год. у Болехівській міській раді (кабінет міського голови) відбудеться чергове пленарне засідання XLVIIІ сесії Болехівської міської ради VІІ демократичного скликання....

0 Коментарів

Авторизація