Під час онлайн-наради в Івано-Франківській ОДА розглянули питання організації проведення обговорень про внесення змін до Конституції України
03 бер, 2020 0 Коментарів 557 Переглядів

Під час онлайн-наради в Івано-Франківській ОДА розглянули питання організації проведення обговорень про внесення змін до Конституції України

Вчора, 2 березня 2020 року, під керівництвом т.в.о. голови обласної державної адміністрації Віталія Федоріва відбулася онлайн-нарада з керівниками структурних підрозділів ОДА та з головами райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад, міськими головами міст обласного значення. Участь у нараді взяли міський голова м.Болехова Богдан Мельник, заступниця міського голови Тетяна Лугова, начальник відділу ЖКГ БТЕБ МВК Богдан Чех, начальник відділумістобудування та архітектури і землеустрою МВК, головний архітектор Володимир Нідермаєр, начальниця відділу культури Галина Іванишин, директор комунального некомерційного підприємства «Болехівська центральна міська лікарня» Болехівської міської ради Івано-Франківської області Любомир Парахоняк, директорка КНП «Центр первинної медичної допомоги» Болехівської міської ради Івано-Франківської області Ольга Соболь. 
Під час наради обговорили хiд реалiзацiї проекту «Будiвництво (реконструкцiя, капiтальний ремонт) 5 шкiл, 5 садочкiв, 5 стадiонiв», необхідність проведення інвентаризації земель державної та комунальної власності на території області, питання організації проведення обговорень про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади, про стан епідемічної ситуації щодо захворюваності на грип і ГРВІ на Прикарпатті та рекомендації із профілактики й запобігання виникненню інфекційних захворювань.
За словами заступниці голови ОДА Світлана Онищук, Президент України Володимир Зеленський та віце-прем’єр-міністр України – міністр розвитку громад та територій України Денис Шмигаль ініціювали проведення широких публічних обговорень про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади.
«На переконання Президента України має бути проведена велика суспільна дискусія. Всі думки щодо цих змін будуть проаналізовані та структуризовані й донесені до парламентаріїв. У експертів з Прикарпаття є ряд обґрунтованих пропозицій щодо децентралізації. Важливим є й те, що цього тижня у м. Чернівці делегація з Івано-Франківщини  із представниками органів місцевого самоврядування, науковцями та практиками реформи децентралізації візьмуть участь у такому обговоренні та представлять свої компетентні бачення і напрацювання щодо конституційних змін», - зауважила посадовець.
«Розділ Конституції України про місцеве самоврядування 1996 року був задекларований та не опирався на всі положення європейської хартії місцевого самоврядування. Враховуючи ті процеси децентралізації, які у нас відбулися з 2015 року на Україні необхідно закріпити на конституційному рівні ті положення європейської хартії, які були застосовані в адміністративній реформі під час утворення ОТГ», - зазначив радник з юридичних питань «Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття» Михайло Івашків.
Також експерт Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття наголошував на необхідності опрацювання пропозицій від громадськості Прикарпаття, які необхідно впровадити на конституційному рівні.
Йшлося і про пропозиції щодо системи адміністративно-територіального устрою, формування органів місцевого самоврядування, повноважень, ресурсної бази місцевого самоврядування  відповідних рівнів, систему місцевих органів виконавчої влади та забезпечення прав громадян.
Йшлося на нараді і про те, що зимово-весняний період характеризується особливо сприятливим поширенням захворювання на грип та ГРВІ. Від початку епідемічного сезону, тобто із жовтня 2019 року і до сьогодні, на грип та ГРВІ на Івано-Франківщині захворіло близько 120 тисяч осіб, у тому числі 84 тис. дітей віком до 17 років. Госпіталізовано 3465 осіб. Упродовж минулого тижня на ГРВІ в області захворіли 8928 осіб, в т.ч. 6120 дітей до 17 років. Спостерігається незначне зниження захворюваності на 8,9 % у порівнянні з позаминулим тижнем та порівнюючи з аналогічним періодом минулого епідсезону.
На даний момент увага надзвичайно загострена на актуальній інформації щодо поширення коронаровірусної інфекції у світі й заходи з недопущення її на території України і зокрема Івано-Франківської області.
Опорним лікувальним закладом для ізоляції обстеження та лікування хворих з підозрою на коронавірус на Прикарпатті визначено комунальне неприбуткове підприємство «Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня». Заклад забезпечений необхідною кількістю медичних засобів та дезінфікуючих речовин з розрахунку на 20 днів для 20 хворих. Використано 180 тисяч гривень для закупівлі засобів індивідуального захисту, дезінфікуючих засобів та медичного обладнання.
При потребі може бути розгорнуто близько 400 ліжок в інших інфекційних відділеннях на території області. Проводиться навчання медичного персоналу та інформаційно-роз’яснювальна кампанія в навчально-виховних, медичних закладах, органах місцевого самоврядування та інших установах, ЗМІ.

Міський голова Богдан Мельник взяв участь у щотижневій онлайн-нараді Івано-Франківської

Сьогодні, 3 грудня 2019 року, відбулася щотижнева онлайн-нарада з головами райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування та керівниками структурних підрозділів ОДА під керівництвом голови обласної державної адміністрації Дениса Шмигаля....

Бюджетна комісія міської ради обговорила фінансові питання

Сьогодні, 25 жовтня 2019 року, у Болехівській міській раді відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування, бюджету, регуляторної політики, місцевих податків і зборів. Участь у роботі комісії взяли голова комісії Марія...

Постійна депутатська комісія міської ради з питань бюджету провела чергове засідання

Сьогодні, від 20 вересня 2019 року року, відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування, бюджету, регуляторної політики, місцевих податків і зборів. Участь у роботі комісії взяли депутати міської ради Стельмах М.Я., Павлик...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

‼️ВАЖЛИВО‼️

‼️ВАЖЛИВО‼️

29 бер, 2024 0

Авторизація