На Болехівщині розроблять Стратегію розвитку Болехівської територіальної громади на 2022-2027 роки
23 кві, 2021 0 Коментарів 933 Перегляди

На Болехівщині розроблять Стратегію розвитку Болехівської територіальної громади на 2022-2027 роки

Стратегія розвитку громади – це довготривалий план на 5–10 років, як має розвиватися громада у всіх сферах своєї діяльності. Мета розробки стратегії полягає у вирішенні проблем соціально-економічного розвитку та підвищенні конкурентоспроможності об’єднаної громади, що сприятиме покращенню життя громадян. Стратегія не є обов’язковим документом, як план соціально-економічного розвитку, але для залучення інвесторів або грантових коштів цей документ дає перевагу та формує позитивне враження донорів чи інвесторів, доводить серйозність намірів. Стратегія дає змогу координувати дії, обирати напрями роботи, проводити моніторинг діяльності. За словами експертів, у Європі жодна інституція не працюватиме, наприклад, з польською гміною, якщо в неї немає стратегії.

На черговій восьмій сесії міської ради, яка відбулася сьогодні, 23 квітня 2021 року, затвердили Положення та склад робочої групи з розробки Стратегії розвитку Болехівської територіальної громади на 2022-2027 роки.
Робочій групі доручили розробити проєкт Стратегії розвитку Болехівської територіальної громади на 2022-2027 роки до 15 грудня 2021 року та проєкт плану реалізації Стратегії розвитку Болехівської територіальної громади на 2022-2024 роки.
Для виконання завдань з розробки Стратегії розвитку та плану реалізації Стратегії розвитку також затвердити план графік засідань робочої групи.

Для супроводу з розробки Стратегії розвитку Болехівська міська рада запросить Місцеву асоціацію органів місцевого самоврядування «Агенція розвитку об’єднаних територіальних громад Прикарпаття». Це добровільне неприбуткове об’єднання місцевих рад, що створене з метою більш ефективного здійснення своїх повноважень, узгодження дій органів місцевого самоврядування Івано-Франківської області щодо захисту прав та інтересів об’єднаних територіальних громад, сприяння їх соціально-економічному та культурному розвитку.


План графік засідань робочої групи з розробки Стратегії розвитку Болехівської територіальної громади
ЕтапЗавданняДата проведення
1Перше засідання робочої групиЗробити соціально-економічний аналіз територіальної громади
Аналіз думок мешканців та бізнесу
Травень 2021
2Друге засідання робочої групиПрезентувати
  •       Соціально-економічний аналіз
  •       Аналіз думок мешканців та бізнесу
Зробити SWOT аналіз територіальної громади
Червень 2021
3Третє засідання робочої групиПрезентувати SWOT аналіз
Розробити матрицю пріоритетів розвитку
Серпень 2021
4Четверте засідання робочої групиПрезентувати матрицю пріоритетів розвитку
Розробити операційний план (план реалізації) Стратегії розвитку  
Жовтень 2021
5Проведення громадських слуханьСтратегія розвитку та план з її реалізації пройшли громадські слуханняЛистопад     2021
6Подання на затвердження раді територіальної громадиСтратегія розвитку та план з її реалізації затверджено сесією територіальної громадиГрудень 2021

Відбулося перше засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Болехівської територіальної

Сьогодні, 1 червня 2021 року, під головуванням міського голови Івана Яцинина відбулося перше засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Болехівської територіальної громади. На запрошення Болехівської міської ради участь у заході взяли...

Розпочинається робота над розробкою Стратегії розвитку Болехівської територіальної громади

Болехівська міська рада розпочинає роботу з розробки Стратегії розвитку Болехівської територіальної громади на 2022-2027 роки. 1 червня 2021 року об 11.00 год в приміщенні Болехівської міської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація