Суспільно корисні роботи – тимчасова зайнятість працездатного населення  в умовах воєнного стану
13 лис, 2023 0 Коментарів 191 Перегляд

Суспільно корисні роботи – тимчасова зайнятість працездатного населення в умовах воєнного стану

Оскільки війна спричинила падіння економіки країни, а разом з цим і зростання безробіття серед населення, восени 2022 року Уряд запропонував механізм залучення всіх, хто тимчасово втратив роботу, до «Армії відновлення» країни шляхом виконання суспільно корисних робіт, які оплачуються щонайменше на рівні мінімальної заробітної плати. 
Порядок залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану затверджено Постановою Кабміну від 13 липня 2011 р. № 753. 
Згідно з останніми змінами до Порядку залучення працездатних осіб до суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 27 жовтня 2023 № 1119, на даний час оплата за виконання суспільно корисних робіт зросла до півтора розміру мінімальної заробітної плати.
Івано-Франківська область активно долучилась до урядового проєкту «Армія відновлення». 20.02.2023 року головою обласної державної адміністрації – начальником обласної військової адміністрації Світланою Онищук було видано Окреме доручення щодо організації суспільно корисних робіт на Івано-Франківщині.
Так, від початку запровадження на Прикарпатті суспільно корисних робіт за період з 03.03.2023 по 09.11.2023 Івано-Франківською обласною службою зайнятості укладено вже 197 договорів на суспільно корисні роботи, до яких залучено 1100 осіб з числа зареєстрованих безробітних, в тому числі 103 внутрішньо переміщені особи. 
Серед видів суспільно корисних робіт, до яких були залучені зареєстровані безробітні особи, переважали: надання допомоги населенню, насамперед особам з інвалідністю, дітям, громадянам похилого віку, хворим та іншим особам, які не мають можливості самостійно протидіяти несприятливим факторам техногенного, природного та воєнного характеру; заготівля дров для опалювального сезону; виготовлення маскувальних сіток; ремонт і будівництво житлових приміщень; надання послуг в пунктах незламності; організація забезпечення життєдіяльності громадян, що постраждали внаслідок бойових дій; роботи з підтримання у готовності укриттів.
Яскравим прикладом організації суспільно корисних робіт є співпраця Косівської філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості, яка однією з перших в області уклала договір на виконання суспільно корисних робіт, з Космацькою сільською радою на виготовлення маскувальних сіток для потреб військових. До виконання робіт було залучено 133 особи з числа зареєстрованих безробітних. Також було укладено 5 договорів з громадською організацією «Гуцульські волонтери» у місті Косові, де було працевлаштовано 50 безробітних осіб, які також займалися виготовленням маскувальних сіток.
Даний вид робіт є надзвичайно важливим та необхідним у наш час, адже він спрямований на задоволення потреб Збройних Сил України, що сприяє наближенню нашої перемоги, а також надає можливість безробітним особам офіційно працевлаштуватися та отримувати заробітну плату на час виконання таких робіт.
Якщо у вас виникають питання щодо укладання договору на проведення суспільно корисних робіт, зверніться до будь-якого структурного підрозділу Івано-Франківського обласного центру зайнятості (контактні дані за посиланням https://is.gd/u0nOYN).
Відділ організаційно-інформаційної роботи
Івано-Франківського обласного
 центру зайнятості
вул. Деповська, 89 а,
м. Івано-Франківськ, 
76002
 (066) 3711836

Від початку запровадження на Прикарпатті урядового проєкту «Армія відновлення» вже 1100 безробітних

Суспільно корисні роботи – це один із видів тимчасової зайнятості, який має оборонний характер або ж слугує для ліквідації надзвичайних ситуацій, які виникли в період воєнного стану. Основна мета організації та проведення таких робіт – це...

Від початку року 752 безробітні особи взяли участь у суспільно корисних роботах

Суспільно корисні роботи – це один із видів тимчасової зайнятості, який має оборонний характер або ж слугує для ліквідації надзвичайних ситуацій, які виникли в період воєнного стану. Основна мета організації та проведення таких робіт – це...

Суспільно корисні роботи – спільними зусиллями наближаємо перемогу!

Одним із напрямків співпраці Івано-Франківської обласної служби зайнятості з територіальними громадами та роботодавцями є організація суспільно корисних робіт. Суспільно корисні роботи – це один із видів тимчасової зайнятості, який має оборонний...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація