У бібліотеці с.Міжріччя відзначили 210-ті роковини від дня народження Кобзаря
07 бер, 2024 0 Коментарів 101 Перегляд

У бібліотеці с.Міжріччя відзначили 210-ті роковини від дня народження Кобзаря

9 березня 2024 року в Україні відзначатимуть 210-у річницю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка (1814–1861 рр.) – видатного українського поета, прозаїка, художника, політичного і громадського діяча. Все його життя і творчість були присвячені українському народу. Письменник мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу. В умовах сьогодення вірші і твори Тараса Григоровича актуальні, як ніколи раніше.

До Шевченківських днів у бібліотеці с.Міжріччя Болехівської ЦМБ ЦБС оформлена книжкова виставка "Ми пам'ятаємо тебе, Тарасе!", біля якої проведено Шевченківські читання та конкурси читачів-знавців Шевченківського слова, присвячені пам'яті Тараса Шевченка,  "Хай вовіки святиться  ім'я Кобзареве!" з учнями 7 класу Міжрічанського ліцею.

Мета конкурсу - поглиблювати знання дітей про життєвий і творчий шлях Т.Г.Шевченка, розвивати творчі здібності, пам'ять, виховувати почуття любові до народного поета та поваги до рідної мови, художнього слова.

У конкурсі брали участь дві команди:  "Сміливі" та "Кмітливі".  Конкурс складався із 10 турів. Діти активно відповідали на запитання. Переможцями конкурсу стала команда "Сміливі". Обидві команди були народжені грамотами та солодкими призами.

Конкурс, проведений у бібліотеці, - це справжнє свято Кобзаря, його вічної, нев’янучої  творчості, полум'яного слова. Бо ж кожне українське покоління знаходить у його безсмертній творчості наснагу і силу до боротьби, зміцнення віри в здійснення тих великих і шляхетних ідеалів, що їх голосив своїм словом Великий Пророк.
Шевченко - наша дума, наша мудрість, наша сила. Нехай вогонь його душі запалить у наших серцях іскру Віри, Надії, Любові до рідної землі, свого народу.

У бібліотеці села Тисів проведено літературні читання творів Тараса Шевченка

Місяць березень належить споминам про найбільшого українського генія, поета Тараса Шевченка. Всюди, де живуть українці, згадують у березні свого пророка… Вірші Великого Генія українського народу повинен знати кожен, адже «Кобзар» — це друга Біблія...

Сьогодні виповнилося 209 років з дня народження Т.Г.Шевченка

«Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава І воля святая!» Т.Г.Шевченко В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті і з великою любов’ю та повагою передає з покоління в покоління. Для українців...

Шевченківські дні

Є дні, що минають непомітно і зникають без сліду. Нічого не залишають по собі, нічого не знаменують собою. Але є день, що ніколи не минає, що завжди з нами. Україна у долі своїй має такий день – 9 березня . День, який явив світові Тараса Григоровича...

0 Коментарів

Авторизація