Шевченківські дні
12 бер, 2020 0 Коментарів 750 Переглядів

Шевченківські дні

Є дні, що минають непомітно і зникають без сліду. Нічого не залишають по собі, нічого не знаменують собою. Але є день, що ніколи не минає, що завжди з нами. Україна у долі своїй має такий день – 9 березня . День, який явив світові Тараса Григоровича Шевченка – великого сина великого народу. 

Саме до 206-ї річниці від дня народження Кобзаря працівниками установ кільтури Болехівщини проведено ряд культурно-мистецьких заходів.

В бібліотеках Болехівської ЦМБ ЦБС оформлено книжкові виставки та  виставку-кросворд "Знайомий-незнайомий Кобзар", проведено тематичні заходи.

В міській бібліотеці для дітей, з учнями 3- В класу Болехівського ліцею №1 "Академічний" (вчитель Будзович Г. Б.) проведено літературну годину "Великих слів велика сила",  ювілейну акцію "Кобзар читають всі!", оформлено книжкову виставку-персоналію «Шевченко – наш. Він для усіх століть», та тематичну виставку-вшанування «На струнах Кобзаревої душі».

7 березня в приміщенні Навчально-методичного центру культури і туризму Прикарпаття  відбувся обласний огляд-конкурс  читців імені Тараса Шевченка. Болехівщину на конкурсі представляла Вероніка Рак з с.Підбереж (кер. Л.Василенко), яка нагороджена подякою за участь у конкурсі.

Болехівською художньою школою оформлено виставку учнівських робіт «Вінок  пошани   Кобзареві».

В клубних установах Болехівщини проведено літературно-мистецькі вечори «Нехай же квітне Україна у пісні й славі Кобзаря», «І знов читаєм Кобзаря», «Добре і щире Шевченкове слово», «Пророк святої України», годину поезії «І вогник нам засвічений не згас», літературно-музична композиція «Уклін Тобі, Тарасе».

Завершальним заходом до Шевченківських днів в установах культури стала Шевченківська вечірка «Тарас Шевченко і вічний поклик до волі», яка відбулася в музей історії міста Болехова імені Романа Скворія.

Запрошуємо на виставку археологічних знахідок нашого краю

В музеї історії міста Болехова імені Романа Скворія 5 березня о 14:00 год. відбудеться презентація виставки археологічних знахідок нашого краю (сокир різного періоду та холодної зброї) «Пізнаємо минуле, щоб мати майбутнє» з приватної колекції...

Обереги українського народу

25 лютого в міській бібліотеці для дітей Болехівської ЦМБ ЦБС проведено годину народознавства "Обереги українського народу". Участь у заході взяли учні 4-А класу Болехівського ліцею №1 "Академічний" (вчитель Тимків Т.Б.). Захід проведено з метою...

Відбувся огляд-конкурс читців, присвячений роковинам Кобзаря

У кожного народу існують цінності, які з плином часу не лише не втрачають свого значення, а продовжують залишатися надійною духовною опорою. Для України до таких цінностей належить творчість Тараса Шевченка. Тарас Шевченко… Геній, мислитель, пророк,...

0 Коментарів

Авторизація