Міський голова Іван Яцинин взяв участь у нараді голови ОВА Світлани Онищук з головами райдержадміністрацій та територіальних громад
19 травень, 2022 0 Коментарів 465 Переглядів

Міський голова Іван Яцинин взяв участь у нараді голови ОВА Світлани Онищук з головами райдержадміністрацій та територіальних громад

Вчора, 18 травня 2022 року, відбулася нарада під керівництвом голови обласної військової адміністрації Світлани Онищук щодо вирішення актуальних проблем життєдіяльності Прикакарпаття. Участь у заході взяли народні депутати України, керівники структурних департаментів та управлінь облдержадміністрації, територіальних підрозділів органів виконавчої влади, голови районних державних адміністрацій і тергромад краю. Серед них міський голова Болехівської територіальної громади Іван Яцинин.
Під час наради йшлося про роботу із внутрішньо переміщеними особами, родинами загиблих на війні з окупантами, функціонування економіки у сучасних умовах, а також хід проведення весняно-польових робіт в області.
Зазначалося, що на сьогодні у області проживають 142 884 тисячі осіб, котрі прибули на Прикарпаття через бойові дії у їхніх рідних регіонах.  Понад 138 тисяч офіційно зареєструвалися у ЦНАПах і отримують державні гарантії та допомоги.
За словами заступниці голови облдержадміністрації Людмили Сірко, найбільше  внутрішньо переміщених осіб поселилися в Івано-Франківському районі  - 53 673 людей, 25 тисяч у Надвірнянському,  понад 22 тисячі у  Коломийському, 21 тисяча у Калуському,  10 тисяч у  Косівському та  майже 6 тисяч у Верховинському районах.
Людмила Сірко також зазначила, що у зв’язку із відновленням навчального процесу постає необхідність у пошуку житла для переселенців. Тож, наразі продовжується огляд приміщень, які можна відремонтувати та передати для ВПО.
Заступниця голови ОДА розповіла про надання допомоги внутрішньо переміщеним особам, зокрема, зазначила, що станом на сьогодні 63 тисячі внутрішньо переміщених осіб подали заявки отримання фінансової підтримки від держави у розмірі 410 мільйонів гривень.
Також 46 прикарпатських громад звернулися до Уряду із проханням відшкодувати кошти на придбання  продуктів харчування  та одягу для переселенців на загальну суму 54 мільйонів гривень. Дев’ять громад уже отримали кошти у сумі 9 мільйонів гривень.

Міський голова Іван Яцинин взяв участь у робочій зустрічі з головами РДА та громад, яку провела

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук зустрілася із головами районних державних адміністрацій і територіальних громад, щоб оговорити актуальні питання забезпечення життєдіяльності області. На зустрічі також були присутні...

Міський голова Іван Яцинин взяв участь у онлайн-нараді під головуванням новопризначеного голови

Боротьба з COVID-19, децентралізація, постійна комунікація з громадами, «Велике будівництво» – такі пріоритети роботи назвав новопризначений голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Бойчук під час онлайн-наради з керівниками структурних...

0 Коментарів

Авторизація