У Болехові відзначили 101-у річницю Соборності України
22 січ, 2020 0 Коментарів 1 156 Переглядів

У Болехові відзначили 101-у річницю Соборності України

Сьогодні, 22 січня, в Україні відзначають День Соборності. Саме цього дня 101 рік тому, в 1919 році, відбулася ключова для сучасної України подія на шляху до єдності і незалежності держави – проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР).
З цієї нагоди у музеї історії м. Болехова відбулися урочистості «Моя соборна Україна знову зустрічає новий день». 
Міський захід розпочався урочистим звучанням Державного Гімну України. Відтак від імені міського голови Богдана Мельника присутніх зі святом привітала заступниця міського голови Тетяна Лугова. Звертаючись до учасників зібрання, вона відзначила знаковість події для українського державотворення та закликала й надалі єднати свої зусилля задля перемоги перед нинішніми загрозами.  
- День Соборності – це нагадування, про те, що сила нашої держави у єдності Українських земель. Це спільна потреба та обов’язок зберегти світлу пам'ять незліченних жертв протягом віків, принесених українським народом для процвітання незалежності, неподільності, непорушності, сили України. Вірю, що територіальна цілісність України, за яку віддали життя її захисники різних часів, завжди буде непорушною, - наголосила заступниця міського голови Тетяна Лугова.
У своєму виступі вона побажала кожному незламної волі до перемоги й патріотичного духу, який допоможе подолати будь-які перешкоди. Особливу вдячність та шану заступниця приділила захисникам України та воїнам-землякам, які в цей час захищають державу від агресора. 
Ведучі урочистого заходу Ярослав Кіцул та Роксолана Бунчак ознайомили присутніх з історичними обставинами проголошення IV Універсалу Центральної Ради, Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. 
Проникливі художні номери, присвячені неньці-Україні, присутнім подарували народний аматорський чоловічий ансамбль «Народні джерела», народний аматорський жіночий ансамбль «Горицвіт», вокальний та інструментальний  ансамблі вчителів дитячої школи мистецтв, соліст Ганна Прокіпчин, дует Я.Кіцула та М.Дмитришина.  

Запрошуємо на вечір пам’яті Наталії Кобринської до 100-річчя з дня смерті

26 січня 2020 року Болехівська міська рада спільно з міською організацією Союзу українок Болехова організовують вечір пам’яті Наталії Кобринської до 100-річчя з дня смерті. У програмі заходів: - панахида на могилі Наталії Кобринської (о 12 00 год.,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація