Юлія Паєвська (Тайра): «Страшно, коли не можу вплинути на ситуацію»
13 вер, 2023 0 Коментарів 273 Перегляди

Юлія Паєвська (Тайра): «Страшно, коли не можу вплинути на ситуацію»

Міноборони презентувало комунікаційну кампанію “Оновлюй дані в ТЦК”, яка спрямована на мотивацію українців оновлювати персональні дані у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки та бути готовими до спротиву російській агресії. 

У серії плакатів мотиваційної кампанії зображено сучасних українських воїнів Збройних Сил України. Серед них Юлія Паєвська (Тайра) - українська військовослужбовиця, парамедикиня, волонтерка та доброволиця; командирка підрозділу «Янголи Тайри» та евакуаційного відділення 61-го військового мобільного госпіталю (2018—2020); дизайнерка, президентка федерації айкідо «Мутокукай-Україна».

Рятувати життя людей колишня дизайнерка та тренерка з айкідо почала з Майдану. У 2014 році як парамедикиня брала участь у Революції гідності та війні на сході України. Потім склала курс тактичної медицини на основі відео інструкторів НАТО, вчила військових та створила підрозділ парамедиків «Ангели Тайри».

Паєвська навесні 2022-го змогла зафільмувати життя у блокадному Маріуполі та передати флешку з відео журналістам. Більша частина відео – шпиталь, у якому Тайра допомагала пораненим цивільним та військовим як парамедик. 

16 березня 2022 року російські військові затримали Тайру, коли вона намагалася евакуювати жінок і дітей з Маріуполя. Парамедикиня провела три місяці в полоні, пережила тортури та побиття. «Проте після звільнення Паєвська відмовилася замовкнути і виступає за українську демократію та незалежність як удома, так і за кордоном», – ідеться у характеристиці Держдепу США, який вручив Тайрі премію держсекретаря США «Відважні жінки».

Нагороджена відзнакою Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції», орденом «Народний Герой України», медалями «За сприяння Збройним Силам України» та «Захиснику Вітчизни», нагрудними знаками «Знак пошани» та «За заслуги перед Збройними Силами України».

ЗСУ потрібні сміливі! Оновлюй дані у ТЦК!

Павло Паліса: "У всіх є страхи на війні. У мене теж.»
Інші новини вер. 2023

Павло Паліса: "У всіх є страхи на війні. У мене теж.»

Міноборони презентувало комунікаційну кампанію “Оновлюй дані в ТЦК”, яка спрямована на мотивацію українців оновлювати персональні дані у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки та бути готовими до спротиву російській агресії. У...

Анастасія Блищик: «Страшно відчути провину за загибель людей»
Інші новини вер. 2023

Анастасія Блищик: «Страшно відчути провину за загибель людей»

Міноборони презентували комунікаційну кампанію «Оновлюй дані в ТЦК», яка спрямована на мотивацію українців оновлювати персональні дані у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки та бути готовими до спротиву російській агресії. У...

«Мужність перемагає страх»: у Міноборони презентували комунікаційну кампанію «Оновлюй дані в ТЦК»
Інші новини вер. 2023

«Мужність перемагає страх»: у Міноборони презентували комунікаційну кампанію «Оновлюй дані в ТЦК»

Комунікаційна кампанія “Оновлюй дані в ТЦК” спрямована на мотивацію українців оновлювати персональні дані у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки та бути готовими до спротиву російській агресії. У серії плакатів мотиваційної...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація