30 листопада кожного року світ відзначає Міжнародний День захисту інформації
30 лис, 2023 0 Коментарів 127 Переглядів

30 листопада кожного року світ відзначає Міжнародний День захисту інформації

Ця дата не є випадковою, адже саме 30 листопада 1988 року відбулася перша масова комп'ютерна епідемія, що відкрила двері для розгляду комплексного підходу до забезпечення інформаційної безпеки. Це день присвячений тим, хто працює у сфері інформаційної безпеки, а також кожному з нас, хто зберігає та обмінюється інформацією в цифровому форматі. Високоспеціалізовані фахівці та звичайні користувачі повинні разом працювати для забезпечення безпеки особистих даних та виключення кіберзагроз.

Зараз інтернет став невід'ємною частиною нашого життя, і, на жаль, зростає кількість кіберзлочинців, які використовують це для своєї користі. Міжнародний День захисту інформації є своєрідним рівнем тривоги, який закликає кожного із нас бути уважним та відповідальним, коли йдеться про обробку даних в онлайн-середовищі.

Міжнародний День захисту інформації — це не лише можливість згадати історію перших комп'ютерних атак, але і час для об'єднання сил у вирішенні найактуальніших завдань сучасного світу. Захищайте свою інформацію, бережіть свою конфіденційність і сприяйте побудові безпечного цифрового оточення для всіх.

Заходи для забезпечення кібербезпеки:
Важливо пригадати, що безпека в інтернеті залежить від нас самих. Оновлюйте антивірусні програми, використовуйте міжмережеві екрани (Firewall) та надійні паролі, які ви нікому не розголошуєте. Пам'ятайте про особливу уважність при користуванні загальнодоступними комп'ютерами та оберігайте свою особисту інформацію.

Історія Міжнародного Дня захисту інформації пов'язана із зростанням цифрової революції та ризиками, які це приносить. Спостерігаючи розвиток технологій та збільшення загроз у сфері кібербезпеки, фахівці вирішили створити відзначення цього дня для того, щоб привернути увагу до необхідності захисту інформації.

Державні послуги для вартових інформаційної безпеки — на Гіді
Інші новини лис. 2022

Державні послуги для вартових інформаційної безпеки — на Гіді

24 роки тому зафіксували першу масову епідемію комп’ютерного хробака. Саме тоді фахівці задумалися над комплексним підходом до інформаційної безпеки. Тепер увесь світ щороку відзначає Міжнародний день захисту інформації 30 листопада. Попри численні...

Сьогодні- Всесвітній день батьків
Інші новини чер. 2021

Сьогодні- Всесвітній день батьків

Вшанування батьків відбувається тоді ж, коли відзначається і День захисту дітей. Всесвітній день батьків (Global Day of Parents) – чудове і дружнє сімейне свято. Воно є відносно молодим і не таким відомим, як, наприклад, День матері. Коли День...

Міжнародний день захисту персональних даних
Інші новини січ. 2020

Міжнародний день захисту персональних даних

День захисту персональних даних міжнародне свято, яке щороку відзначається 28-го січня. Метою цього Дня є підвищення рівня інформованості та активного сприяння в захисті конфіденційності даних насамперед особистого характеру, а також поширення...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація