Сьогодні- Всесвітній день батьків
01 чер, 2021 0 Коментарів 954 Перегляди

Сьогодні- Всесвітній день батьків

Вшанування батьків відбувається тоді ж, коли відзначається і День захисту дітей.
Всесвітній день батьків (Global Day of Parents) – чудове і дружнє сімейне свято. Воно є відносно молодим і не таким відомим, як, наприклад, День матері.

Коли День батьків 2021

Всесвітній день батьків має фіксовану дату святкування. Так, кожного року вшанування батьків у всьому світі відбувається в перший день літа – 1 червня.
Символічно, що Всесвітній день батьків відзначається у той же день, що й Міжнародний день захисту дітей.

День батьків: історія свята

Всесвітній день батьків з’явився в системі міжнародних свят порівняно нещодавно – у 2012 році. Його було проголошено на 66-й сесії Генеральної Асамблеї ООН у вересні того року. І вже з 2013 року воно щороку відзначається у перший день червня.
Основне завдання Дня батьків – повсюдне утвердження цінностей міцної і моральної сім’ї. Адже саме батьки насамперед несуть відповідальність за виховання та захист дітей, за повний і гармонійний розвиток їхньої особистості в атмосфері щастя, любові й розуміння.
До того ж це не єдине свято, коли в різних державах вшановують членів сім’ї. Є ще також День батька, День матері, День сім’ї та Міжнародний день захисту дітей, який символічно також припадає на 1 червня.

Традиції Дня батьків

Традиції святкування Дня батьків наразі лише формуються, адже саме свято є доволі молодим. Натомість 1 червня проводиться безліч заходів, присвячених Міжнародному дню захисту дітей.
Найкращий спосіб відзначити День батьків – це зібратися всією родиною. Як саме провести час усією сім’єю – за смачним обідом, переглядом старих фотографій або спільною прогулянкою – кожен може обрати сам. Якщо ж діти живуть далеко від батьків, то цього дня варто їм зателефонувати.


 

4 червня в Україні вшановуватимуть пам’ять дітей, загиблих через агресію Росії
Інші новини чер. 2021

4 червня в Україні вшановуватимуть пам’ять дітей, загиблих через агресію Росії

Верховна Рада України на засіданні 1 червня ухвалила проєкт постанови про вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Росії проти України. Рішення підтримали 308 народних депутатів за необхідних 226. Згідно з постановою, 4...

9 лютого - Міжнародний День стоматолога
Інші новини лют. 2021

9 лютого - Міжнародний День стоматолога

9 лютого в усьому світі відзначається Міжнародний День стоматолога. Незважаючи на те, що стоматологія є однією з найдавніших галузей медицини, день стоматолога є порівняно молодим професійним святом. На початку XVIII століття П'єр Фошар заснував...

15 червня - День захисту людей похилого віку (Всесвітній день розповсюдження інформації про зловживання відносно літніх людей)
Інші новини чер. 2020

15 червня - День захисту людей похилого віку (Всесвітній день розповсюдження інформації про

На початку цього місяця міжнародне співтовариство відзначало «День захисту дітей». 1-го жовтня святкується «Міжнародний день людей похилого віку». Сьогодні, 15-го червня, рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 19-го грудня 2011-го року ( резолюція...

0 Коментарів

Авторизація