Шахраї виманюють грошові виплати від держави в сімей загиблих військовослужбовців!
02 січ, 2024 0 Коментарів 133 Перегляди

Шахраї виманюють грошові виплати від держави в сімей загиблих військовослужбовців!

Як шахраям це вдається:
Зловмисники телефонують членам родин загиблих військовослужбовців, представляючись працівниками оператора мобільного зв'язку, та переконують надати конфіденційну інформацію про фінансовий номер, прив’язаний до банківських рахунків. Під різними приводами шахраї можуть випитувати смс-коди від мобільних операторів, логін та пароль до онлайн-кабінету мобільного оператора тощо. Також просять жертву на деяких час вимкнути телефон.

Отримавши таку інформацію, вони замовляють послугу віддаленого перевипуску сім-карти, це відкриває їм доступ до онлайн-банкінгу, що дає їм змогу викрасти гроші з рахунків.

Також трапляються випадки, коли шахраї телефонують та переконують жертву, що не варто тримати гроші в банках України, а варто покласти гроші на рахунок фінансової установи за кордоном. Змушують жертву перерахувати гроші на відповідний рахунок,  підконтрольний шахраям.

Як не потрапити до пастки шахраїв:
Не перераховуйте кошти відповідно до вказівок, наданих по телефону.

Не повідомляйте смс-коди від мобільних операторів.
Не розголошуйте особисту інформацію незнайомим особам.
Ніколи не вимикайте телефон за вказівкою невідомих осіб.
Захистіть свій фінансовий номер телефону – перейдіть на контрактну форму обслуговування з мобільним оператором або зареєструйте свій номер за паспортом. 

Будьте обережні та захищайте свої фінанси й особисті дані.

Якщо ви постраждали від шахрайства, заповніть форму зворотного зв’язку на сайті кіберполіції за посиланням: https://ticket.cyberpolice.gov.ua/ або повідомте про цю ситуацію за номером телефону: 0 800 505 170.
 Більше інформації про правила платіжної безпеки – на сайті #ШахрайГудбай за посиланням: https://promo.bank.gov.ua/stopfraud/.

Шахрайські схеми. Прості методи безпеки
Інші новини гру. 2023

Шахрайські схеми. Прості методи безпеки

Будьте обережні у розмові з невідомими співрозмовниками: банківські аферисти спустошили електронний гаманець прикарпатця на 45 тисяч гривень. Телефонує шахрай, представляється працівником служби безпеки банку і повідомляє, що з ваших рахунків можуть...

«Банківські» шахрайства: поліцейські Прикарпаття застерігають громадян від афер
Інші новини жов. 2021

«Банківські» шахрайства: поліцейські Прикарпаття застерігають громадян від афер

За інформацією сектору комунікації поліції Івано-Франківщини, останнім часом почастішали випадки телефонного шахрайства від нібито працівника банку, де аферисти вимагають банківські реквізити під час телефонного дзвінка, а також надсилають...

Що треба знати про мобільне шахрайство
Інші новини сер. 2020

Що треба знати про мобільне шахрайство

Ми звикли вказувати свій номер телефону всюди: в анкетах-опитувальниках, різноманітних сервісах, при реєстрації на сайтах, оформлюючи покупки, підписуючись на розсилки, навіть, як код доступу при реєстрації в якійсь системі. Ваш фінансовий номер...

0 Коментарів

Авторизація