Найпоширеніші форми сімейного виховання в Україні
06 бер, 2024 0 Коментарів 77 Переглядів

Найпоширеніші форми сімейного виховання в Україні

👩‍👧‍👦 Кожна дитина потребує родини. Якщо ж вона залишилася сиротою або стала дитиною, позбавленою батьківського піклування, повнолітній родич може стати її опікуном або піклувальником. 
Така форма сімейного виховання є найпоширенішою в Україні.
🔎Як відбувається оформлення опіки чи піклування?
1. Кандидат подає заяву і документи через Дію або в Службу у справах дітей (ССД).
2. ССД перевіряє документи й відвідує родину кандидата, щоби оцінити умови проживання, складає акт.
3. Кандидат проходить навчання (за потреби).
4. ССД бере кандидата на облік і готує висновок.
5. Райдержадміністрація, виконавчий орган міської, сільської, селищної ради або суд  ухвалює рішення про призначення опіки або піклування.
6. Якщо дитина до оформлення опіки чи піклування жила не з кандидатом, а в закладі — вона возз’єднується з родиною опікуна чи піклувальника. Якщо дитина вже живе в цій сім’ї – вона просто набуває статусу дитини, над якою встановлена опіка або піклування.
Про те, як оформити опіку або піклування, — дивіться в інфографіці і на сайті: https://bit.ly/3V6qSBz.

Діти з інвалідністю та люди, що мають інвалідність з дитинства, мають право на соціальну допомогу. Вона призначається на весь час інвалідності, встановленої органами медико-соціальної експертизи (МСЕК).
Інші новини січ. 2024

Діти з інвалідністю та люди, що мають інвалідність з дитинства, мають право на соціальну допомогу.

Розмір державної соціальної допомоги залежить від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Щоби отримати таку допомогу, потрібно звернутися до органу соціального захисту або Центру надання адміністративних послуг. Крім того,...

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини вимагає посилити контроль за додержанням права на захист від насильства дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які влаштовані в сімейні форми виховання.
Інші новини гру. 2021

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини вимагає посилити контроль за додержанням права

У межах здійснення парламентського контролю протягом 2021 року Уповноваженим виявлено непоодинокі випадки порушення права на безпечне проживання у родині дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Зокрема, з дитячого будинку...

Україна та Конвенція ООН про права дитини
Інші новини лют. 2021

Україна та Конвенція ООН про права дитини

Тридцять років тому світові лідери взяли на себе історичне зобов’язання щодо дітей у світі, прийнявши Конвенцію ООН про права дитини – міжнародну угоду про дитинство. Вона допомогла змінити на краще життя дітей у всьому світі. Зокрема і Україна...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація