Споживачі можуть обрати собі компанію-постачальника газу
30 жов, 2020 0 Коментарів 770 Переглядів

Споживачі можуть обрати собі компанію-постачальника газу

Що ближче початок опалювального сезону, то більше українців переймається, скільки ж доведеться платити за газ.
За інформацією ТОВ «Івано-Франківськгаз збут»у листопаді 2020 року ціна на газ для прикарпатців, які є клієнтами товариства, складе 8,82 грн/куб.м, що є значним у порівнянні з ціною попередніх місяців поточного року (вересень – 5,49 грн/м/ куб.м, жовтень – 6,77 грн/куб. м).
Вартість газу, який постачає НАК «Нафтогаз» для побутових споживачів, у листопаді підніметься на 35%. Про це свідчать дані, представлені на сайті компанії. Ціна на природний газ у листопаді в рамках тарифу «місячний»складе 6,33 грн/куб. м з ПДВ (без вартості розподілу).
Такі зміни ціни на паливо обумовлені, в першу чергу, сезонним фактором і збільшенням оптової ціни на блакитне паливо на Європейських хабах.
Однак, клієнти, які підключили тариф «річний» у попередні періоди, будуть продовжувати платити за газ за ціною, яку зафіксували при переході на літній тариф.
Для тих клієнтів, які в листопаді підключать тариф «річний», ціна газу на наступні 12 місяців складе 6,45 грн/куб.м з ПДВ (без вартості розподілу).
Разом з тим до 31 жовтня включно ще можна встигнути підключити тариф «річний» за ціною 5,24 грн/ куб.м з ПДВ.
Відповідно до статті 14 Закону України "Про ринок природного газу" усім споживачам гарантується право вибору постачальника.
Споживач у праві обрати собі нову компанію-постачальника палива.
НКРЕКП внесла зміни до Правил постачання природного газу, затверджених постановою від 30.09.2015 № 2496, суттєво спростивши процедуру зміни постачальника:
Споживач, який має намір змінити постачальника газу, лише подає заяву новому постачальнику, не контактує з діючим постачальником,  заяву та усі документи на зміну постачальника має право подати в електронному вигляді, а договір про постачання газу із старим постачальником газу розривається автоматично з моменту укладання договору із новим постачальником.
Зробити це можна онлайн:
на сайті www.gas.ua
на сайті Приват24
Мешканці західних регіонів можуть змінити постачальників у відділеннях банку ПУМБ.

В «Івано-Франківськгазі» розповіли до чого призведе зниження тарифу на розподіл газу
Інші новини чер. 2020

В «Івано-Франківськгазі» розповіли до чого призведе зниження тарифу на розподіл газу

Зниження тарифу для «Івано-Франківськгазу» призведе до падіння зарплат працівників, зростання боргу перед Оператором ГТС та зменшення інвестицій у газові мережі. Наслідки прийняття проекту рішення НКРЕКП про зниження тарифів на розподіл газу...

Оптову ціну газу для населення на березень знижено на 14%
Інші новини бер. 2020

Оптову ціну газу для населення на березень знижено на 14%

У березні 2020 року оптова ціна на природний газ для потреб населення, виробників тепла та інших захищених споживачів, яким НАК «Нафтогаз України» постачає газ в рамках спеціальних обов’язків (ПСО), становитиме 3,40 грн за кубометр (без урахування...

Ціна на газ для населення знижується на 13% вже у грудні
Інші новини гру. 2019

Ціна на газ для населення знижується на 13% вже у грудні

Ціна на природний газ для споживачів , які купують газ на умовах ПСО (покладання спеціальних обов’язків на учасників ринку), у грудні 2019 року складе 4277 грн за тис. куб. м (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і транспортних витрат). Це на 13%...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація