На позачерговому засіданні уряду за участі Президента ухвалено рішення щодо розблокування роботи НАЗК
30 жов, 2020 0 Коментарів 519 Переглядів

На позачерговому засіданні уряду за участі Президента ухвалено рішення щодо розблокування роботи НАЗК

За участі Президента України Володимира Зеленського відбулося термінове позачергове засідання Кабінету Міністрів, на якому ухвалено розпорядження, що дасть змогу розблокувати діяльність Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).
Термінове засідання уряду відбулося в Офісі Глави держави на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України.
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив на необхідності обговорити реакцію на нові загрози та виклики національній безпеці.
«Йдеться про загрозу антикорупційній реформі та забезпечення повноцінної роботи антикорупційних органів», – сказав він.
Прем’єр-міністр нагадав, що Володимир Зеленський повернув до законодавства норму про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, яку було скасовано Конституційним Судом 26 лютого 2019 року.
«Це підтвердило, що команда Президента діє прозоро, повністю віддана прагненню викоренити корупцію в Україні», – зазначив Денис Шмигаль.
Голова уряду наголосив, що рішення Конституційного Суду, ухвалене 27 жовтня, поставило під загрозу електронне декларування.
«Кабінет Міністрів України за ініціативою Президента України затверджує рішення, яке стане кроком до відновлення повноцінної роботи реєстру декларацій. Уже завтра кожен українець зможе зайти й побачити декларації чиновників і політиків», – констатував Денис Шмигаль.
Розпорядження «Деякі питання діяльності Національного агентства з питань запобігання корупції», розглянуте та ухвалене урядовцями, дасть змогу розблокувати діяльність НАЗК.
Згідно з документом, з метою забезпечення належної реалізації закону «Про запобігання корупції» Національне агентство з питань запобігання корупції має забезпечити відкритий цілодобовий доступ на своєму офіційному веб-сайті до публічної частини Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.
Також НАЗК має забезпечити проведення спеціальних перевірок відповідно до вимог Закону України «Про запобігання корупції».
Державні органи, органи місцевого самоврядування мають забезпечити доступ Нацагентства до інформаційно-телекомунікаційних і довідкових систем, реєстрів, банків даних, зокрема тих, що містять інформацію з обмеженим доступом, держателями яких вони є. Також вони мають надавати інформацію, серед іншого з обмеженим доступом, за письмовими запитами Національного агентства з питань запобігання корупції.
Президент подякував уряду за оперативне проведення засідання та ухвалення рішення.
«Хотів би відзначити вашу швидку реакцію. Хочу подякувати Кабміну, що ви одразу відреагували й одразу ми могли зібратися. У нас правильне рішення Ради національної безпеки і оборони України, засідання якої відбулося сьогодні в розширеному складі: були наші антикорупційні представники, всі висловилися щодо ситуації. Перший крок – це той крок, який щойно Кабмін ухвалив. Я всім вдячний. Я думаю, що це важливий сигнал нашому суспільству, що Кабмін одноголосно працює на державу, а не кожен сам на себе», – наголосив Володимир Зеленський. 

На засіданні РНБО Президент України дав доручення невідкладно зареєструвати у Верховній Раді законопроект, у якому передбачається відновлення доброчесності судочинства у Конституційному Суді
Інші новини жов. 2020

На засіданні РНБО Президент України дав доручення невідкладно зареєструвати у Верховній Раді

Під головуванням Президента Володимира Зеленського відбулося термінове закрите засідання Ради національної безпеки і оборони України щодо невідкладних заходів, яких має вжити держава після рішення Конституційного Суду щодо неконституційності окремих...

Система електронного декларування в Україні буде працювати, – Володимир Зеленський
Інші новини жов. 2020

Система електронного декларування в Україні буде працювати, – Володимир Зеленський

Під головуванням Президента України Володимира Зеленського вібулося термінове закрите засідання Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) щодо невідкладних заходів, яких має вжити держава після рішення Конституційного Суду щодо...

Указ Президента України №88/2020 «Про Координаційну раду з протидії поширенню COVID-19»
Інші новини бер. 2020

Указ Президента України №88/2020 «Про Координаційну раду з протидії поширенню COVID-19»

Ураховуючи, що поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої SARS-CoV-2, створює загрозу особистій, громадській та державній безпеці, спричиняє тяжкі соціально-економічні та демографічні наслідки, з метою посилення захисту населення,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

е-Робота

е-Робота

14 бер, 2024 0

Авторизація