Президент утворив Раду з питань сприяння розвитку малого підприємництва. На першому засіданні домовлено якнайшвидше підготувати рішення щодо проблемних питань бізнесу
22 гру, 2020 0 Коментарів 487 Переглядів

Президент утворив Раду з питань сприяння розвитку малого підприємництва. На першому засіданні домовлено якнайшвидше підготувати рішення щодо проблемних питань бізнесу

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 582/2020 «Про Раду з питань сприяння розвитку малого підприємництва» та затвердив її положення.
Згідно з документом, цей консультативно-дорадчий орган при Президентові України створюється з метою сприяння налагодженню конструктивної взаємодії органів державної влади й суб’єктів малого підприємництва та їхніх громадських об’єднань.
Головою Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва Володимир Зеленський призначив заступника керівника Офісу Президента України Юлію Свириденко. Вона повинна у п'ятиденний строк внести пропозиції щодо персонального складу Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва.
В Офісі Президента України відбулося перше засідання Ради.
Участь у ньому взяв керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак. Він представив свого нового заступника – Юлію Свириденко, яка координуватиме роботу новоствореної ради.
Андрій Єрмак закликав учасників максимально швидко організувати роботу органу та в короткі строки опрацювати пропозиції й підготувати рішення щодо розв'язання проблемних питань малого підприємництва. Ці пропозиції будуть передані для розгляду Національній раді реформ при Президентові України.
«Давайте працювати швидко, конкретно й ефективно… Настав час, коли треба зібрати всіх разом, почути всіх і напрацювати державницьке рішення, щоб люди в пандемію та непрості часи відчували, що влада ними опікується», – зазначив керівник Офісу Президента.
За його словами, є проблеми, які потребують негайного вирішення, а є питання на перспективу, зокрема впровадження новацій, діджиталізація послуг тощо.
Андрій Єрмак наголосив, що має бути побудований ефективний діалог з підприємцями для виправлення помилок і напрацювання конструктивних рішень.
«Тут немає ніякої політики – лише побудова сильної економіки. Без мікро- та малого бізнесу це неможливо зробити… Є запит суспільства, щоб була справедливість для всіх», – зауважив він.
Заступник керівника Офісу Президента, голова Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва Юлія Свириденко зазначила, що персональний склад Ради доопрацьовується й буде невдовзі затверджений. 
«Важливо, що це початок широкого діалогу із залученням підприємців зі всіх областей. І головне, що ми почуємо реальну економічну – незаполітизовану – проблематику, яка дасть нам змогу ініціювати відповідні зміни до законодавства й напрацювати їх разом з депутатами, щоб були ухвалені відповідні законопроекти чи відповідні постанови Кабміну», – зазначила вона.
Заступник голови Виконавчого комітету реформ Олександр Ольшанський зауважив: «Хочемо почути пропозиції, у першу чергу від ФОПівських організацій, які уособлюють мале та мікропідприємництво в Україні. Ми хочемо послухати, що їх не влаштовує в існуючій системі».
За словами Юлії Свириденко, в Україні близько 1,8 млн малих підприємців, тому дуже важливо почути їхні реальні проблеми та допомогти їх вирішити.
«Рада буде працювати як дорадчий орган в Офісі Президента на регулярній основі. Ми кожного місяця будемо збиратися для того, щоб дивитися, чи є в нас прогрес. Я думаю, що в такому постійному діалозі ми зможемо напрацювати реальні рішення, які допоможуть розвитку тих, хто самозайнятий», – резюмувала вона.

Президент України підписав указ про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству
Інші новини вер. 2020

Президент України підписав указ про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому

Президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська провели зустріч з представниками громадських та міжнародних організацій щодо реалізації державної політики з протидії та запобігання домашньому насильству. Під час виступу Глава...

28 червня - День молодіжних і дитячих громадських організацій України
Інші новини чер. 2020

28 червня - День молодіжних і дитячих громадських організацій України

З метою сприяння розвитку дитячого та молодіжного громадського руху, на підтримку ініціативи громадських органiзацiй 27 червня 2008 року Президент України підписав Указ № 599/2008 «Про День молодіжних та дитячих громадських організацій», в якому...

Указ Президента України №88/2020 «Про Координаційну раду з протидії поширенню COVID-19»
Інші новини бер. 2020

Указ Президента України №88/2020 «Про Координаційну раду з протидії поширенню COVID-19»

Ураховуючи, що поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої SARS-CoV-2, створює загрозу особистій, громадській та державній безпеці, спричиняє тяжкі соціально-економічні та демографічні наслідки, з метою посилення захисту населення,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація