«Почуй мене»: в Україні стартував соціальний проект
16 бер, 2021 0 Коментарів 569 Переглядів

«Почуй мене»: в Україні стартував соціальний проект

Марина Лазебна відкрила пілотний проект Міністерства соціальної політики «Почуй мене», який забезпечує можливість для людей з порушеннями слуху користуватись послугами сурдоперекладача в режимі онлайн під час звернень.
Майже два мільйони наших громадян мають порушення слуху. Як свідчать дослідження, внаслідок багатьох факторів, у тому числі, техногенних, їх кількість постійно зростає. І, якщо раніше порушення слуху найчастіше були вродженими, то зараз суттєво зростає частка порушень, набутих у дорослому віці. Вже сьогодні близько 400 тисяч українців спілкуються жестовою мовою.
Під час звернень до Мінсоцполітики вони за допомогою спеціального застосунку на сайті Міністерства зможуть користуватись послугами сурдоперекладача в режимі онлайн і отримувати відповіді на свої запити у вигляді відеолиста. Звернення оброблятимуться операторами «гарячої лінії» для людей з інвалідністю урядового контактного центру, яка працює за номером 15-39.
«Багато людей з порушеннями слуху думають не словами, а образами, тож їм інколи важко сприймати текстові повідомлення. Лише уявіть, що з такими бар’єрами в спілкуванні вони стикаються під час більшості необхідних звернень: до органів влади, соціального захисту, лікарень. Можливість користуватись послугами сурдоперекладача в дистанційному режимі та отримати відеовідповідь, передбачені пілотом, значно спростять їх комунікацію з державою з питань соціального захисту, соціальних послуг та необхідної допомоги. Але це лише перший крок. В подальшому за результатами пілотного проекту ми надамо рекомендації, як поширити новий досвід комунікацій на інші державні установи, органи соціального захисту населення. Наше завдання – забезпечити, щоб кожна людина було почута та мала всі можливості для активної участі у суспільному житті та власної реалізації», – зазначила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна.
Міністр також анонсувала низку заходів, які реалізовує Мінсоцполітики, спрямованих на створення дружнього інклюзивного середовища для людей з порушеннями слуху, здобуття ними якісної освіти та гідної роботи.
Пілотний проект «Почуй мене» реалізується Міністерством соціальної політики у співпраці з громадською організацією «Громадський рух «Соціальна єдність».

7000 українців погодилися підтримати людей на самоті під час пандемії COVID-19
Інші новини гру. 2020

7000 українців погодилися підтримати людей на самоті під час пандемії COVID-19

Близько 7000 молодих волонтерів відгукнулися на заклик Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Української Волонтерської Служби (УВС) підтримати людей, які опинилися на самоті під час пандемії COVID-19. З початку карантину вони здійснили 15 тисяч телефонних...

Мобільний застосунок «112:UA» сприятиме вирішенню питання доступності для осіб з порушенням слуху
Інші новини лют. 2020

Мобільний застосунок «112:UA» сприятиме вирішенню питання доступності для осіб з порушенням слуху

В Україні налічується більше 42 тисяч осіб з порушенням слуху. Зокрема, на Прикарпатті проживає 1163 глухих та слабочуючих. Проблемою для цієї категорії людей, їх залежності від інших є виклик екстрених служб. Задля покращення ситуації в плані...

Вчора розпочала роботу гаряча лінія для осіб, які постраждали від домашнього насильства
Інші новини лют. 2020

Вчора розпочала роботу гаряча лінія для осіб, які постраждали від домашнього насильства

Вчора розпочала роботу гаряча лінія для осіб, які постраждали від домашнього насильства. Сервіс цілодобово доступний за номером 15-47. Дзвінки є безкоштовними зі стаціонарних та мобільних телефонів, анонімними та конфіденційними. Як зазначив...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація