Мінцифри: Завдання Дія City — створити в нашій країні комфортні умови для бізнесу
20 травень, 2021 0 Коментарів 371 Перегляд

Мінцифри: Завдання Дія City — створити в нашій країні комфортні умови для бізнесу

Мета Дія City — перетворити Україну на найбільший IT-хаб Європи. Про це говорили представники українських ІТ-компаній під час дискусійної панелі «Україна — новий ІТ-хаб Європи» в межах третього дня Всеукраїнського форуму «Україна 30. Цифровізація».
У дискусії взяли участь Максим Слободянюк, засновник NikaTechFamily; Віктор Валєєв, директор асоціації Software Ukraine; Валерій Красовський, співголова IТ-комiтету ЄБА, Владислав Савченко, президент «Європейської асоціації програмної інженерії»; Дмитро Осика, директор з інформаційних технологій ДТЕК; Тарас Кицмей, співвласник компанії SoftServe; Юрій Антонюк, СЕО EPAM Центральна та Східна Європа; Віталій Седлер, СЕО Intellias та президент асоціації IT Ukraine.
«Основне завдання Дія City — створити в нашій країні такі умови для бізнесу, в яких він почуватиметься максимально комфортно, швидко розвиватиметься та зможе реалізувати весь потенціал», — зазначив під час панельної дискусії заступник Міністра цифрової трансформації Олександр Борняков.
У межах проекту Дія City Мінцифри створює прозорий правовий режим зі сприятливою податковою системою та цілим комплексом стимулів для розвитку IT-галузі. Так система оподаткування в межах спецрежиму зберігатиме для IT-компаній податкове навантаження на рівні спрощеної системи — додається лише 1,5 % воєнного збору.
Окрім цього, запроваджується нова форма взаємодії компаній та спеціалістів — гіг-контракти. Це дозволить IT-компаніям будувати прозору корпоративну структуру та забезпечити фахівців соціальними гарантіями. У Дія City також діятимуть інструменти захисту прав на інтелектуальну власність, які використовуються у світовій практиці, а також додаткові механізми правового захисту від неправомірних дій силовиків.
Це також сприятливий режим для залучення іноземних інвестицій. Для цього в українське правове поле інтегруються окремі елементи англійського права, що дадуть компаніям гнучкі інструменти для залучення фінансування та спростять доступ до венчурного капіталу. Іноземні інвестори отримають умови для вигідного та безпечного інвестування в українські компанії.
Так Дія City стимулюватиме в Україні появу нових продуктових компаній і стартапів та надасть їм вигідні умови для розвитку саме тут і впевненого виходу на світовий ринок.

Дія City допоможе зменшити податкове навантаження у 5 разів
Інші новини бер. 2021

Дія City допоможе зменшити податкове навантаження у 5 разів

Податкова система в рамках спеціального правового режиму Дія City зменшить податкове навантаження у 5 разів, якщо оплачувати податки "у білу", порівняно з чинним оподаткуванням. Тобто в Україні будуть створені найкращі податкові умови для ведення...

На форумі «Україна 30. Платіжка» обговорили важливість управління відходами
Інші новини лют. 2021

На форумі «Україна 30. Платіжка» обговорили важливість управління відходами

Сьогодні на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Платіжка» пройшла перша панельна дискусія «Тепло, вода, утилізація сміття: формування тарифів». Спікерами виступали заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань цифрового...

У яку Україну вірить наша молодь – Президент ініціює масштабний всеукраїнський флешмоб Ukraine NOW
Інші новини лис. 2020

У яку Україну вірить наша молодь – Президент ініціює масштабний всеукраїнський флешмоб Ukraine NOW

Президент Володимир Зеленський закликає молодь взяти участь у масштабному всеукраїнському флешмобі Ukraine NOW та розповісти про любов до України. «Переглянув відео про нашу сучасну Україну, про молоді покоління свободи, народжені в незалежній...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація