Переведено на новий формат роботи відділення поштового зв’язку у Поляниці, Гузієві та Козаківці Болехівської територіальної громади
01 лис, 2021 0 Коментарів 873 Перегляди

Переведено на новий формат роботи відділення поштового зв’язку у Поляниці, Гузієві та Козаківці Болехівської територіальної громади

На звернення керівництва міськвиконкому до дирекції АТ «Укрпошта» щодо організації роботи поштових відділень у старостинських округах Болехівської територіальної громади нещодавно надійшла офіційна відповідь. З метою отримання вичерпних відповідей на усі запитання щодо роботи поштових відділень у селах громади, нижче публікуємо повний текст відповіді.
  
Івано-Франківська дирекція Акціонерного товариства «Укрпошта»  (далі – Укрпошта) у своїй діяльності суворо дотримується вимог та положень чинного законодавства України.
Згідно із Статутом Укрпошти товариство проводить свою господарську діяльність відповідно до його мети й предмета діяльності, зазначених у Статуті. Відповідно до п. 2.1 Статуту метою діяльності Укрпошта є одержання прибутку від здійснення господарської діяльності.
Укрпошта, як національний оператор поштового зв’язку виконує свої зобов'язання перед клієнтами та партнерами.
Акціонерне товариство «Укрпошта» створено Міністерством інфраструктури України шляхом реорганізації (перетворення) Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта». Отже, після завершення реорганізації, АТ «Укрпошта» не є державним підприємством, та не утримується за рахунок бюджетних коштів. Джерелом фінансування АТ «Укрпошта» є власний капітал та кошти, отримані від здійснення господарської діяльності.
Таким чином, Укрпошта є приватним акціонерним товариством та самостійно визначає плани та завдання, направлені на підвищення рівня ефективності та зменшення витрат товариства, одне з яких є визначена кількість відділень поштового зв’язку (далі - ВПЗ) та працівників в такому обсязі, щоб мати можливість покривати витрати та забезпечувати рентабельну діяльність товариства.
Формування мережі об’єктів поштового зв’язку Укрпошти здійснюється відповідно до діючих розпорядчих документів Укрпошти, які розроблені на підставі вимог Нормативів розвитку та розміщення у містах і сільській місцевості мережі об’єктів поштового зв'язку та поштових скриньок національного оператора поштового зв’язку, затверджених наказом Міністерства інфраструктури України від 28.11.2013 №959, зареєстрованих в Міністерстві юстиції України 28.01.2014 року за №174/24951 (із змінами). Режими роботи ВПЗ, встановлюються окремо, в залежності від кількості населення, що мешкає в населеному пункті: до 500 мешканців - один раз на тиждень, від 501 до 1200 - два рази на тиждень, від 1201 - три рази на тиждень
Слід зазначити, що утримання ВПЗ у сільській місцевості - є однією з нагальних проблем товариства з наступних причин: значна збитковість більшості сільських відділень поштового зв’язку; низьке завантаження персоналу та падіння обсягів основних послуг; скорочення населення в сільській місцевості, що ускладнює пошук та прийом на роботу кваліфікованого персоналу; значна зношеність та незадовільний стан приміщень ВПЗ, що потребують суттєвих інвестицій в ремонт та переоснащення.
Саме тому, в Укрпошті, впроваджений інший формат роботи ВПЗ, а саме: у сільській місцевості частину стаціонарних нерентабельних ВПЗ замінили пересувними ВПЗ, далі - ПВПЗ.
Івано-Франківською дирекцією Укрпошти проведено аналіз спожитих послуг ВПЗ у сільській місцевості. Витрати на утримання ВПЗ з кожним роком зростають. Протягом останніх років для відділень характерна стійка тенденція до падіння обсягів наданих послуг населенню, що призводить до недоотримання прибутку товариством та до функціонування ВПЗ на межі збитковості. Тому Івано-Франківською дирекцією Укрпошти прийнято рішення щодо переведення на новий формат роботи мешканців сіл з чисельністю менше 2000 жителів.
З метою оптимізації збиткової мережі та витрат Івано-Франківської дирекції Укрпошти з 01.10.2021 року переведено на новий формат роботи ВПЗ Поляниця, Гузіїв, Козаківка Болехівської територіальної громади.
Тобто, в населені пункти Поляниця, Бубнище, Буковець, Гузіїв, Козаківка, Танява відповідно до встановлених режимів роботи з урахуванням вищезазначених Нормативів, буде приїжджати мобільна бригада, яка буде надавати повний спектр послуг поштового зв’язку, здійснювати приймання та виплату поштових переказів, виплату пенсії та соціальних допомог, оплату комунальних послуг, продаж періодичних друкованих видань, продаж знаків поштової оплати та інше. Послуги поштового зв’язку надаватимуться населенню ПВПЗ №16.
Не зміниться порядок надання послуг поштового зв'язку на дому: листоноші, як і раніше, прийматимуть та доставлятимуть поштові відправлення, періодичні друковані видання, здійснюватимуть виплату пенсії та грошової допомоги, переказів, реалізовуватимуть знаки поштової оплати тощо.

Світлина: ілюстративна.

Укрпошта закуповує майже дві тисячі автомобілів для пересувних відділень
Інші новини гру. 2020

Укрпошта закуповує майже дві тисячі автомобілів для пересувних відділень

24 грудня 2020 року Укрпошта оголосила про тендер на закупку 1850 автомобілів для реалізації проєкту «Пересувні відділення» у 2021 році. До кінця 2021 року 1850 нових авто мають забезпечити понад 11 млн жителів сіл, з населенням до 2 тис. чоловік,...

Розширено спектр послуг із посвідченням водія у застосунку «Дія», – Владислав Криклій
Інші новини бер. 2020

Розширено спектр послуг із посвідченням водія у застосунку «Дія», – Владислав Криклій

Розширено спектр послуг із посвідченням водія у застосунку «Дія», які можуть отримати громадяни. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій сьогодні, 10 березня 2020 року. «У рамках цифровізації сервісів розширено спектр...

Укрпошта забезпечить доставку пенсій та субсидій у 2020 році
Інші новини гру. 2019

Укрпошта забезпечить доставку пенсій та субсидій у 2020 році

Уряд встановив новий тариф на послугу з виплати і доставки пенсій та грошових допомог. Рішення було ухвалено на засіданні Кабінету міністрів України 4 грудня. З 1 січня 2020 року вартість послуги у місті становитиме 1,15% від суми відповідної...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація