Як прийняти нові умови життя?  - поради поліцейського психолога?
12 кві, 2022 0 Коментарів 594 Перегляди

Як прийняти нові умови життя? - поради поліцейського психолога?

Війна застала українців зненацька.  І за останні тридцять років стала для людей  найбільшим випробуванням. Війна руйнує все на своєму шляху. Це іспит на міцність психіки для кожного. Емоційні гойдалки, страх, паніка, втрати  - це те, що супроводжує нині усіх.  І неважливо – під обстрілами Ви чи у безпеці.  
Змиритися з тим, що у життя нахабно увірвалась війна,  вкрай важко. Потрібен час. А прийняття того, що все навколо змінилось, є першим кроком людини до опанування цієї критичної життєвої ситуації. 
Від розгубленості та відчаю до злості та агресій    - це перша природня реакція людини на втрату свого звичного життя, руйнацію планів та перспектив. І це нормально. Перші дні війни для психіки людини  найстресовіші. Однак цей кризовий  етап швидко минає.  
?Важливо усвідомити, що є події та обставини , які не залежать від нас . І ми, на жаль, на це ніяк не можемо вплинути чи бодай щось змінити. Війна  - це саме така подія. Але тут важливо пам’ятати, будь- які негаразди минуть.  Тож треба набратись терпіння, заспокоїтись і вірити в перемогу! 
✅Добре, якщо вдасться  знайти в цей час бодай якісь хороші моменти чи нові можливості. 
Втримайтесь з них! 
?Сконцентруйтесь на позитиві наскільки це можливо. Це не дасть впасти духом, а навпаки дозволить швидко відновитись психіці.   
?Щоб пережити війну, треба жити. Тож, не зупиняйтесь! Допомагайте іншим! Працюйте! Якщо втратити роботу  - не засмучуйтесь. Опановуйте нову професію. Нові можливості  - це уже добре!  
?Мрійте! Більше думайте про щасливе майбутнє. Візуалізуйте його. Пам’ятайте, що завжди після темної ночі настає світлий день! І ще мрії мають властивість збуватись.  
Тож перемога близько!?

Сьогодні в Україні — День вшанування учасників бойових дій на території інших держав
Інші новини лют. 2022

Сьогодні в Україні — День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав (Указ Президента України від 11 лютого 2004 року №180/2004). Пам’ятна дата присвячена до виведення радянських військ з Афганістану у 1989 році. Саме 15...

22 червня — День скорботи і вшанування пам'яті жертв Другої світової війни в Україні
Інші новини чер. 2020

22 червня — День скорботи і вшанування пам'яті жертв Другої світової війни в Україні

Це день початку війни, яка забрала життя кожного п’ятого українця. 22 червня 1941 року розпочалася німецько-радянська війна, що тривала до 8 травня 1945-го. Попри таємну угоду про ненапад (нині відома як пакт Молотова – Ріббентропа 1939 року)...

20 лютого - День Героїв Небесної Сотні
Інші новини лют. 2020

20 лютого - День Героїв Небесної Сотні

Людина, розумна людина, завжди сподівається на краще. Це природно, адже ми не станемо заперечувати, що найчастіше обставини, що нас оточують, просто змушують нас це робити. Надія супроводжує нас, напевно всюди, але що ми готові зробити для того, щоб...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація