День Європи в Україні
21 травень, 2022 0 Коментарів 597 Переглядів

День Європи в Україні

Дане свято бере початок в післявоєнний час (після Другої світової війни), коли практично вся промисловість була знищена або перебувала в край поганому стані. Відомий тогочасний політик Роберт Шуман запропонував європейським державам об’єднати свою промисловість задля скорішого відновлення. Так і було зроблено. Шуман видав декларацію, де було вказано всі правила та особливості цього об’єднання. Завдяки даній угоді, країни Європи скоріше «встали на ноги», міста та селища було звільнено від залишків воєнної техніки, було обговорено умови створення збройних сил окремо кожної європейської держави.
     У 80 – х роках, а саме, у 1985 році відбувся з’їзд представників європейських країн. На цьому зібранні і прийняли рішення про відзначення дня Європи. 
    Сьогодні у всіх країнах Європи це свято відзначається досить масштабно та бурхливо. Відбувається велика кількість акцій, зустрічей з політиками, істориками. Європейці виходять на вулиці, де проходить велика кількість пізнавальних, політичних заходів, на яких розкриваються питання історії, народу, розвитку культури.
   Що стосується України, то день Європи офіційно відзначається із 2003 року (згідно виданого указу Президента). Основна мета такого свята – донести більше інформації про європейські країни, про їх традиції, звичаї, підкреслити бажання українського народу розвиватися і вступати у світову спільноту. Дата проведення дня Європи в Україні в 2022 році припадає на 20 травня.
     Багаторічній досвід організації та відзначення Дня Європи в Україні вказує на те, що цей День є справою державного значення і великим кроком у напрямі євроінтеграційного курсу нашої держави. Святкування Дня Європи в Україні – це також ознайомлення населення України з європейськими цінностями, традиціями, культурним надбанням, це поширення ідеї європейської ідентичності серед громадян Європейського Союзу, утвердження спільних європейських цінностей. День Європи святкується Радою Європи 5 травня, Європейським Союзом – 9 травня, а в Україні з 2003 року – у третю суботу травня, тобто 21 травня 2022 року  Цьогоріч Дні Європи в Україні особливі – ми зустрічаємо їх в умовах війни. Український народ героїчно відстоює від рашистської навали демократію, свободу, історію, культуру, людські життя та мрії усієї прогресивної Європи.
  День Європи – чудовий привід висловити подяку Європейському Союзу за підтримку та  допомогу у боротьбі з російськими окупантами. Сподіваємося, що незабаром Україна стане повноправним членом ЄС.

1 липня - День архітектури України
Інші новини лип. 2020

1 липня - День архітектури України

Свято День архітектури України відзначається на початку липня. Засновано відповідно до Указу Президента в 1995 році. Святкування включають заходи, присвячені історії національної архітектури, її розвитку та гармонізації. Тільки за офіційними даними,...

16 травня - День Європи в Україні
Інші новини травень. 2020

16 травня - День Європи в Україні

З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року. Відправною точкою на шляху до встановлення Дня Європи вважається Декларація Шумана. 9 травня 1950 року в Парижі...

Міжнародний день захисту персональних даних
Інші новини січ. 2020

Міжнародний день захисту персональних даних

День захисту персональних даних міжнародне свято, яке щороку відзначається 28-го січня. Метою цього Дня є підвищення рівня інформованості та активного сприяння в захисті конфіденційності даних насамперед особистого характеру, а також поширення...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація