Відбулася презентація Державного аграрного реєстру — єдиної онлайн-платформи підтримки агровиробників
15 сер, 2022 0 Коментарів 330 Переглядів

Відбулася презентація Державного аграрного реєстру — єдиної онлайн-платформи підтримки агровиробників

12 серпня 2022 року Міністерство аграрної політики та продовольства України запустило онлайн платформу Державний аграрний реєстр (ДАР), яка тепер відкрита для реєстрації для всіх українських аграріїв. Найближчим часом у ДАР з'являться перші програми допомоги дрібним фермерам, які вирощують сільськогосподарські культури або тримають корів.
ДАР (d.gov.uaar) – це єдиний цифровий хаб для агровиробників України. Платформа працює подібно до реєстрів сільгоспвиробників, які існують у всіх країнах-членах ЄС. Агровиробники, зареєстровані в ДАР, зможуть подати заявку на отримання державних субсидій, цільових, субсидованих кредитних програм, а також позик і технічної допомоги від ЄС та інших міжнародних донорів.
"Витративши лише кілька хвилин на реєстрацію в ДАР, аграрії зможуть у режимі реального часу отримати доступ до інформації про наявні програми державної підтримки та подати заявку на них онлайн з дому чи офісу. Під час реєстрації фермер також зможе перевірити в особистому електронному кабінеті дані про свою діяльність, земельні ділянки, тварин тощо. Для реєстрації фермеру потрібен лише електронний підпис. Система створена за підтримки ЄС з урахування найкращих європейських практик", – зазначив заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.
Зареєструватися в ДАР можуть виробники сільськогосподарської продукції незалежно від розміру, організаційно-правової форми чи напрямів діяльності. Після реєстрації уся ключова інформація про виробника автоматично підтягується в ДАР і може бути перевірена сільгоспвиробником.
Щоб подати заявку на участь у програмі підтримки, сільгоспвиробник, що відповідає вимогам програми, має заповнити онлайн-форму, за необхідності додати скан-копії документів, і підписати заявку своїм кваліфікованим електронним підписом. Процес обробки заявки можна відстежувати в персональному електронному кабінеті у ДАР в режимі реального часу.
Державний аграрний реєстр (ДАР) – це автоматизована електронна система, створена Мінагрополітики за технічної допомоги Європейського Союзу для ефективного і прозорого розподілу та адміністрування усіх видів підтримки для українських аграріїв, що надаються в межах державних програм, у вигляді грантів від міжнародних партнерів, а також будь-яких інших видів технічної допомоги.
Доступ до ДАР: www.dar.gov.ua
 Протягом останніх трьох років Європейський Союз підтримує впровадження Державного аграрного реєстру в Україні. Завдяки технічній та фінансовій допомозі ЄС, Уряд розробив відповідне програмне забезпечення та провів два пілотних впровадження перед загальнонаціональним запуском у серпні 2022 року.

У ДОЛИНІ ТА БОЛЕХОВІ ВПО ЗМОЖУТЬ ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ДОПОМОГИ ВІД УГОРСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ
Інші новини лип. 2022

У ДОЛИНІ ТА БОЛЕХОВІ ВПО ЗМОЖУТЬ ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ДОПОМОГИ ВІД УГОРСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ

Внутрішньо переміщені особи, зареєстровані в територіальних громадах Калуського району, продовжують подавати заявки для отримання грошової допомоги від Угорської екуменічної служби допомоги (HIA). HIA від початку широкомасштабної війни надає...

Функціонування Державного аграрного реєстру
Інші новини гру. 2020

Функціонування Державного аграрного реєстру

Вступив в дію Закон «Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» та інших законів України щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників...

Мінрегіон запровадив онлайн платформу для конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів Держбюджету, отриманих від ЄС
Інші новини січ. 2020

Мінрегіон запровадив онлайн платформу для конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які

Міністерство розвитку громад та територій України запустило нову онлайн платформу для подання проектів у рамках «Програми підтримки секторальної політики — Підтримка регіональної політики України». Для участі у конкурсі заявник проекту подає через...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація