Функціонування Державного аграрного реєстру
29 гру, 2020 0 Коментарів 561 Перегляд

Функціонування Державного аграрного реєстру

Вступив в дію Закон «Про внесення змін до Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» та інших законів України щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції" від 5 листопада 2020 року № 985 – ІХ.
Як повідомили в департаменті агропромислового розвитку обласної державної адміністрації, державний аграрний реєстр – електронний майданчик, який сприятиме створенню прозорої системи державної підтримки аграріїв, зробить взаємодію між державою та сільськогосподарським виробником простою, доступною, зручною та простежуваною.
ДАР – це автоматизована електронна система, доступна для усіх виробників сільськогосподарської продукції незалежно від форми господарювання.
Державний аграрний реєстр ведеться шляхом добровільного внесення до нього виробниками сільгосппродукції достовірних відомостей про себе. Також закон запроваджує державну підтримку підприємств, які займаються аквакультурою, ведуть органічне землеробство, використовують зрошення, вирощують овочі, плоди та ягоди; виробників, які постраждали внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. Буде сформовано "єдиний кабінет аграрія", що дасть змогу отримувати державні сервіси, взаємодіяти з реєстрами та кадастрами, зокрема при реєстрації земельних ділянок або виправленні помилок у Державному земельному кадастрі.
Зареєструватися у Державному аграрному реєстрі онлайн можна самостійно за посиланням: www.ar.gov.ua (https://www.ar.gov.ua/), або через центр надання адміністративних послуг.
Покрокова інструкція для реєстрації доступна у відеоhttps://www.ar.gov.ua/using(https://www.youtube.com/watch?v=cw4kfSByqDM&feature=emb_title).

Удосконалено Закон України «Про державну підтримку сільського господарства України»
Інші новини гру. 2020

Удосконалено Закон України «Про державну підтримку сільського господарства України»

4 грудня 2020 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування Державного аграрного реєстру та удосконалення державної підтримки виробників сільськогосподарської продукції». Вказаним законом внесено...

ЄС надасть Україні 26 млн євро для розвитку сільського господарства та фермерства
Інші новини січ. 2020

ЄС надасть Україні 26 млн євро для розвитку сільського господарства та фермерства

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба, перебуваючи у Брюсселі у складі урядової делегації, підписав Угоду між Урядом України та Європейською Комісією про фінансування програми «Підтримка ЄС для...

Президент видав Указ про стимулювання розвитку регіонів
Інші новини вер. 2019

Президент видав Указ про стимулювання розвитку регіонів

20 вересня 2019 року Президент України видав Указ «Про невідкладні заходи щодо забезпечення економічного зростання, стимулювання розвитку регіонів та запобігання корупції» ( №713/2019 ). Відповідно до документу, Кабінет Міністрів має передбачити під...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація